Duurzaam en betaalbaar

In opdracht van de gemeente Eersel en in samenwerking met woningstichting De Zaligheden gaat Reuvers Bouw en Ontwikkeling 58 woningen realiseren in Duizel-Noord. “Een prachtig resultaat waar we als gemeente trots op zijn”, aldus wethouder Kox. Niet alleen worden de woningen volledig duurzaam gebouwd, er komen straks ook woningen voor iedere portemonnee. In het plan is rekening gehouden met maar liefst 40% sociale woningbouw. Woningstichting De Zaligheden gaat er 14 huurwoningen realiseren. Daarnaast komen er zowel vrijstaande woningen, tweekappers als rijwoningen. Een aantal woningen worden levensloopbestendig gerealiseerd. Een mooie mix aan woningen die als alles volgens plan verloopt, in de eerste maanden van 2022 in de verkoop gaan.

Nul-op-de-Meter

Alle woningen inclusief de sociale woningbouw wordt Nul-op-de-Meter gerealiseerd en hebben dus geen CO²-uitstoot en geen energierekening. Wethouder Kox: “Een uniek resultaat dat goed is voor bewoners en het klimaat.” Alle bijgebouwen en garages krijgen bovendien een sedum dak. Deze vetplantjes zorgen niet alleen voor een goede isolatie, ze houden ook goed water vast en zorgen voor een goede biodiversiteit. Hiermee leveren deze gebouwen dus meteen een bijdrage aan de gevolgen van de klimaatveranderingen. Reuvers maakt uiteraard gebruik van duurzame materialen, maar ze hebben ook oog voor duurzame circulaire bouwmethodes. Al met al een plan om trots op te zijn. 

Begin 2022 in de verkoop

Op dit moment is het nog niet mogelijk om in te schrijven voor de woningen. Nu de afspraken concreet zijn, kan er gestart worden met de voorbereidingen van het bouwrijp maken en de verkoop van de woningen. De verwachting is dat de eerste woningen in het eerste kwartaal van 2022 in de verkoop gaan. Zodra er meer duidelijk is over de planning en de uitgifte van de woningen dan informeert de gemeente haar inwoners hierover.