Het coronavirus houdt ons al bijna tien maanden in de greep. We realiseren ons maar al te goed dat de coronacrisis voor veel inwoners een zeer moeilijke periode is. Iedereen heeft een eigen verhaal. Verhalen van verdriet, teleurstelling en onzekerheid, maar gelukkig ook prachtige verhalen over de vele mooie initiatieven die in deze tijd zijn ontstaan. Juist in deze donkere dagen is wat extra aandacht voor elkaar, onze omgeving en voor de mensen die alleen zijn zo waardevol. 

Wat is jouw verhaal? 

Verhalen kunnen anderen weer vooruit helpen, inspireren of steun bieden. Juist daarom roepen wij iedereen op om zijn/haar verhaal met ons te delen. Hoe groot of klein je verhaal ook is. Lees op www.eerselvoorelkaar.nl hoe het werkt en hoe jij jouw verhaal met ons kunt delen. 

Verhalen kunnen anderen weer vooruit helpen, inspireren of steun bieden. Zeker in deze moeilijke coronaperiode. Daarom vragen we iedereen om zijn of haar verhaal te delen.

Het verhaal van Theo

Hier onder lees je het verhaal van Theo van der Veldt uit Eersel. Zijn leven veranderde ingrijpend in het laatste jaar, mede door de impact van corona. Hij gaat niet bij de pakken neerzitten en geeft ons een mooie boodschap mee. 

Blij met een kopje koffie en een praatje

Vele jaren ben ik vrijwilliger geweest voor diverse mensen. U wilt niet weten hoeveel plezier ik mensen daarmee deed, maar ook wat ik er zelf uithaalde. Het gaf zoveel voldoening om mensen met beperkingen (in wat voor vorm ook) blij te zien worden van een praatje bij een kopje koffie, of bij het afgeven van een tas boodschappen. Mijn arbeidzame leven lag en ligt achter mij en dus was ik ook in de gelegenheid om mij destijds als vrijwilliger op te geven. Ik heb me wel verbaasd over de hoeveelheid mensen met een hulpvraag. Nog los van de mensen die deze hulpvraag niet (durven) stellen uit gene?

Een tikkeltje eigenwijs

Ik bezocht mijn eerste adres en bij dat eerste kopje koffie hoor je de verhalen over kennissen die in hetzelfde schuitje zaten, maar dus met dit soort gêne kampten of gewoon een tikkeltje eigenwijs waren. Als ik dan contact zocht, bleken ze toch wel degelijk open te staan voor de aangeboden hulp. En zo kwam ik weer aan een nieuw adres! Mijn hulp bestond uit het doen van boodschappen, samen koffie drinken binnen of buiten de deur en af en toe samen de moeilijke post bekijken. Dit was voor mij goed te doen ondanks mijn hartfalen en ernstige COPD. Mede door de Corona ben ik fysiek flink achteruitgerold. Ik kom sinds de eerste uitbraak de deur niet meer uit, en ja, ik ben er nu ook een van het legioen hulpvragers geworden.

Zelf hulp nodig

Daarom heb ik enkele weken geleden zelf een vraag voor een boodschappenmaatje op Eerselvoorelkaar.nl gezet. En diezelfde dag reageerde al een aardige man uit Eersel. We hebben een heel gezellig kennismakingsgesprek gehad, afspraken gemaakt en vanaf nu gaat hij wekelijks voor mij boodschappen halen. Daar ben ik heel blij mee.

En voor iedereen die eigenlijk nu denkt: ik zit ook in zo’n situatie, of het een vraag voor boodschappenhulp is of een andere hulp of u heeft behoefte aan meer contact, schroom niet en stap over die drempel en vraag hulp. Aan familie of iemand in de buurt of via steunpunt vrijwilligerswerk. Er zijn heel veel mensen die graag iets voor een ander doen in onze gemeente.

Alle coronaverhalen

Benieuwd naar meer bijzondere verhalen? Lees ze allemaal op de website van Eersel voor Elkaar