Op 16 maart 2022 zijn het weer gemeenteraadsverkiezingen. Dit lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. Wil je je als nieuwe partij verkiesbaar stellen en zo meebeslissen over wat er in de gemeente Eersel gebeurt?

Wees er op tijd bij!

Een politieke partij kan zich tot en met 20 december 2021 bij het centraal stembureau van de gemeente Eersel registeren. Vervolgens heb je tot en met 31 januari 2022 de tijd om de kandidaten van jouw partij door te geven. Bij zowel de registratie van de partij als bij de kandidaatstelling moet je enkele documenten voorleggen. Het kost tijd om deze documenten samen te stellen en te verzamelen. Het is dus belangrijk op tijd te beginnen om er zeker van te zijn dat je kunt deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Meedoen?

Heb jij of jouw politieke partij interesse en wens je meer informatie over de procedure en het aanleveren van stukken? Ga naar:

Gemeenteraadsverkiezingen 

Wil je meer weten over wat er van je verwacht wordt als raadslid? Neem dan contact op met de griffie via griffie@eersel.nl of telefonisch via (0497) 531300.

De belangrijke data rondom de verkiezingen vind je op de website van de Kiesraad.