Asfalt- en betononderhoud Eindhovenseweg / Hees

De rijbaan van De Hees en de Eindhovenseweg is toe aan onderhoud. Om de onderhoudswerkzaamheden veilig uit te kunnen voeren gaan we de wegen tijdelijk afsluiten. De fietspaden blijven open.  We voeren de onderhoudswerkzaamheden in fases uit zodat Steensel wel bereikbaarheid blijft. Bij de afgesloten wegen staat een omleidingsroute aangegeven. De hulpdiensten en het openbaar vervoer zijn op de hoogte.  

Asfalt- en betononderhoud de Hees en Eindhovenseweg (Fase 1)

Vanaf rotonde `t Stuivertje gaan we de toplaag van de asfaltconstructie van de rijbaan vervangen (zie rode lijn). Gelijktijdig met het asfaltonderhoud gaan we de rijbaan van beton onderhouden (zie gele lijn).

De rijbaan van de Hees en Eindhovenseweg wordt tussen rotonde ’t Stuivertje en de eerste rotonde bij het kombord van Steensel afgesloten. Tijdens afsluiting is een wegomleiding van toepassing. De werkzaamheden op De Hees en Eindhovenseweg (fase 1) starten op maandag 24 juni 2024. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met maandag 8 juli 2024. Bij de uitvoering zijn we wel afhankelijk van goed weer.

Openbaar Vervoer

Tijdens de werkzaamheden is de rijbaan, in deze 1e fase, afgesloten en kan de bus er niet door. Hierdoor komt de bushalte in Steensel tijdelijk (circa 2,5 week) te vervallen. De bus rijdt direct van Busstation Eersel via de A67 naar Busstation Koningshof in Veldhoven. 

We zetten een taxibus op werkdagen (maandag t/m vrijdag)  in de spitsmomenten (van 7.00 -9.00 uur en van 16.00-18.00 uur). Taxibedrijf de Kempen pendelt op deze tijden tussen:

  • Busstation Eersel
  • (tijdelijke) bushalte nabij rotonde Riethovenseweg / Knegselseweg
  • Bushalte Koningshof

Bij deze (tijdelijke) bushalte hangt een rijschema van deze taxibus. Reizigers kunnen kosteloos gebruik maken van deze taxibus.

Asfaltonderhoud Eindhovenseweg (Fase 2)

Vanaf rotonde Knegselseweg tot aan de Locht gaan we de toplaag van de asfaltconstructie van de rijbaan vervangen (zie rode lijn). De rijbaan is afgesloten om de werkzaamheden veilig uit te voeren. Tijdens de afsluiting is een wegomleiding van toepassing. 

De werkzaamheden op Eindhovenseweg (fase 2) duren naar verwachting circa 2,5 week. Vooralsnog staat de uitvoering eind augustus gepland in de periode van week 33, 34 en 35. Deze periode is onder voorbehoud van het weer. Tijdens deze tweede fase blijft de opstapplaats in Steensel in gebruik. De busdiensten volgen dan een omleidingsroute, waardoor de taxipendel niet meer nodig is.   

We proberen de overlast te beperken. Bedankt voor jullie begrip en medewerking!