1. Wil jij jouw productieproces, gebouw of te verhuren woning verduurzamen?
  Kijk naar de mogelijkheden van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers. Meer informatie(externe link)
 2. Ben je ondernemer of heb je een non-profitorganisatie? En koop of financial-lease jij een nieuwe, volledig uitstootvrije (emissieloze) bedrijfsauto?
  Vraag de Subsidieregeling emissieloze bedrijfsauto's (SEBA) aan voordat je een definitieve overeenkomst sluit. Meer informatie(externe link)
 3. Ben jij een energiecoöperatie of Vereniging van Eigenaars (VvE)? En wil jij hernieuwbare (duurzame) elektriciteit uit zonne-energie, windenergie of waterkracht opwekken?
  Vraag dan subsidie aan met de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE). Meer informatie(externe link)
 4. Ben jij particulier verhuurder of institutioneel belegger en wil jij één of meer van jouw huurwoningen verduurzamen? 
  Kijk of je in aanmerking komt voor de Subsidieregeling verduurzaming en onderhoud huurwoningen (SVOH). Met deze regeling krijg je subsidie voor energiebesparende maatregelen om jouw huurwoning(en) te verduurzamen. Meer informatie(externe link)
 5. Wil jij als VvE, woningcorporatie of woningvereniging weten hoe je in jouw gebouw(en) de energieprestaties kunt verbeteren, wat de kosten hiervoor zijn en wat het oplevert?
  Laat dan een energieadvies opstellen. De subsidie Energieadvies is onderdeel van de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE). Meer informatie(externe link)
 6. Wil jij als VvE, woningcorporatie of woningvereniging advies over hoe je op een toekomstbestendige manier oplaadpunten op de eigen parkeergelegenheid realiseert?
  Met de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE) kan je hier subsidie voor aanvragen. Meer informatie(externe link)
 7. Ben jij als Vereniging van Eigenaars (VvE) van plan jouw gebouw(en) te verduurzamen?
  Maak dan gebruik van de Subsidie voor verduurzamingsmaatregelen (SVVE). Je kunt subsidie aanvragen voor isolatie of andere energiebesparende maatregelen, een warmtepomp, zonneboiler of bijvoorbeeld een centrale aansluiting op een warmtenet. Meer informatie(externe link)