Gemeente Eersel zoekt een Informatieconsulent

voor 28 - 32 uur per week

Wat ga je doen?

Het informatie- en archiefbeheer binnen de gemeentelijke overheid maakt een ontwikkeling door, waarbij digitaal werken een steeds grotere rol speelt en allerlei ontwikkelingen plaatsvinden om de dagelijkse processen en het beheer van de informatie die daaruit voortkomt verder te optimaliseren. Ook de gemeente Eersel bevindt zich volop in deze ontwikkeling en is daarom op zoek naar een informatieconsulent om de organisatie hierin te adviseren en ondersteunen.

Wat wordt van je verwacht?

Je gaat aan de slag met beleidsmatige projecten over het brede spectrum van het vakgebied informatiebeheer. Vanuit jouw open en leergierige houding zie je kansen om de informatiehuishouding van de gemeente te ontwikkelen, waarna je aan de slag gaat met projecten met verschillende onderwerpen, zoals duurzaam digitaal archiefbeheer, informatiebeveiliging, procesoptimalisatie, informatie-architectuur en digitale dienstverlening. Op basis van bestaande kaders in wet- en regelgeving schijf je mee aan beleid en werkprocedures, om vervolgens de vertaling te maken naar duurzame werkafspraken voor archivering in de organisatie. Hierbij onderhoud je actief contact met zowel de interne gemeentelijke organisatie als samenwerkingspartners. Samen werken we aan een stevig fundament voor een toekomstbestendige digitale informatiehuishouding met een archief dat voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.

Daarnaast ben je als informatieconsulent het aanspreekpunt voor de organisatie met betrekking tot het informatie- en archiefbeheer. Je adviseert en ondersteunt actief bij het opslaan en beheren van informatie uit de dagelijkse werkprocessen en zoekt actief naar oplossingen om de organisatie hierin zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarom vragen wij iemand met affiniteit voor het vakgebied van informatie- en archiefbeheer en digitalisering, die op de hoogte is van de ontwikkelingen en het leuk vindt om deze kennis over te dragen op de rest van de organisatie en in wil zetten om het informatie- en archiefbeheer van de gemeente Eersel te verbeteren.

Daarvoor zoeken we iemand:

• Met HBO of WO werk- en denkniveau
  • Met affiniteit voor het vakgebied van informatie- en archiefbeheer
  • Met affiniteit voor werken in een gemeentelijke organisatie en -samenwerkingspartners
  • Met werk- of projectervaring binnen het vakgebied
  • Met kennis van bedrijfsprocessen en informatiestromen van de gemeente
  • Die zowel zelfstandig als in teamverband kan werken en vanuit zijn rol verantwoordelijkheid neemt voor de uitvoering van taken
  • Die over een proactieve, leergierige, positieve en open houding beschikt
  • Die het leuk vindt om projecten op te zetten en uit te voeren
  • Die analytisch is ingesteld en overzicht kan houden op het grotere geheel
  • Met goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk

Wat bieden we je?

Je komt te werken in team IBC (Informatie Beheer Centrum), een jong en enthousiast team dat de informatievoorziening van de gemeente Eersel graag wil doorontwikkelen. Het salaris bedraagt maximaal €3.376,- bruto per maand (schaal 8), afhankelijk van je werkervaring en competenties. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto salaris. Je start met een tijdelijke aanstelling van 1 jaar in algemene dienst, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.

Overige informatie

Voor meer informatie kun je via telefoonnummer 0497-531300 contact opnemen met Kelly Hokke (teamcoördinator/beleidsmedewerker IBC) of met Gerrit Menting (afdelingshoofd Dienstverlening) via telefoonnummer 0497-531300. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Fanny van Moorsel, P&O adviseur bij P&O De Kempen, telefonisch te bereiken via telefoonnummer 06-23697233.

Belangstelling?

Solliciteer door een motivatiebrief en CV te e-mailen naar vacature@kempengemeenten.nl

P&O de Kempen is het samenwerkingsverband van de gemeenten Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-de Mierden op het gebied van personeel en organisatie. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.