Op 14 oktober opent de GGD Brabant-Zuidoost een corona-testlocatie in Valkenswaard op het parkeerterrein Den Dries aan de Pastoor Heerkensdreef. De ‘winterproof’ testlocatie bestaat uit een aantal aaneengeschakelde mobiele units, waarin de tests afgenomen gaan worden. Deze units worden nu geplaatst op de testlocaties in Valkenswaard en Eindhoven. De testlocatie in Helmond was al winterproof. Met de in gebruik name van de testlocatie in Valkenswaard sluit (vooralsnog) de locatie in Eersel. De nieuwe testlocatie in Valkenswaard is goed en centraal bereikbaar voor de inwoners uit vooral de zuidelijke kant van de regio.

Klachten? Laat je testen

Iedereen in Nederland met milde klachten die passen bij het coronavirus kan zich laten testen. Dit zijn verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk.  Testen gebeurt altijd op afspraak . Deze maak je gratis via het telefoonnummer 0800 1202 of online via www.coronatest.nl.

Voor meer informatie over het testen kun je terecht op de website van GGD Brabant-Zuidoost, www.ggdbzo.nl of op www.rijksoverheid.nl.