Harrie van Loon, Gerard Klessens en Ben van den Berk zijn maandag 13 september 2021 alle drie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheidingen werden uitgereikt door burgemeester Wim Wouters tijdens de jaarlijkse teerdag van het Gilde van Onze Lieve Vrouw en van de Heilige Willibrordus. Dé belangrijkste feestdag van het gilde.

Koninklijke onderscheiding voor Harrie van Loon

Harrie is als sinds de eind jaren 70 vrijwilliger bij Voetbalvereniging DEES. Hij was jeugdleider- en trainer. Daarnaast was hij met zijn bedrijf hoofdsponsor. Ook ondersteunde hij bij onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden. Nog steeds verricht hij hand-en-spandiensten.

Bij het Gilde van Onze Lieve Vrouw en van de Heilige Willibrordus Wintelre was Harrie jarenlang actief in het bestuur. Hij organiseerde mede de evenementen en zette zich in voor de voorbereiding en de realisatie van het eigen clubgebouw. Daarnaast was hij in 1998 en in 2019 koning. Nog steeds draagt Harrie een steentje bij door bijvoorbeeld de organisatie van het 700-jarig bestaan, zijn inzet voor de bazuinblazers in opleiding en de begeleiding van de nieuwe penningmeester.

Tot slot is Harrie al vanaf de eerste editie in 2008, zeer actief bij de Stichting Dickensfestijn Wintelre. Hij is lid van de financiële commissie en de sponsorcommissie.

Harrie van Loon

Koninklijke onderscheiding voor Gerard Klessens

Gerard heeft bij voetbalvereniging DEES tal van vrijwilligersfuncties bekleed. Naast diverse keepers- en trainersfuncties zat hij 15 jaar in het bestuur. Voor zijn verdienste binnen het bestuur, met name op het gebied van kantine- en accommodatie beheer, werd hij in 1999 benoemd tot Lid van Verdienste.

Bij het Gilde van Onze Lieve Vrouw en van de Heilige Willibrordus Wintelre is Gerard als sinds 2005 hoofdman. Onder zijn leiding groeide het gilde uit naar één van de grootste Brabantse gildes. Ook Gerard zette zich in voor de voorbereiding en de realisatie van het eigen clubgebouw.

Daarnaast heeft Gerard zich jarenlang (zeker 30 jaar) ingezet als voorzitter van en vrijwilliger bij de Stichting Komité Organisatie Karnaval (K.O.K.). Hij was medeverantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie van het gehele carnaval, de tonproatersavonden en de evenementen op Koningsdag.

Gerard Klessens

Koninklijke onderscheiding voor Ben van den Berk

Ben verzorgt sinds 1977 als secretaris van de Jagersvereniging Wintelre de jaarlijkse jachtdocumenten en de jachtpacht. Ook is hij medeoprichter en was hij penningmeester van de vereniging Wildbeheereenheid Noord-West Kempen. Nog steeds beheert hij de website.

Vanaf 2000 is Ben secretaris bij het Gilde Onze Lieve Vrouw en van de Heilige Willibrordus Wintelre. Hij verzorgt de ledenadministratie, schutterslicenties, vergunningen en de meldingen op de welkomstborden van Wintelre. Daarnaast zette ook hij zich in voor de voorbereiding en de realisatie van het eigen clubgebouw. Ook onderhoudt hij het gildeterrein en de organisatie van de binnen- en buitenlandse reizen en uitwisselingen. Vorig jaar was hij 40 jaar lid van het gilde.

Bij de Stichting Komité Organisatie Karnaval (K.O.K.) is Ben al jarenlang secretaris. Hij is medeverantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie van het gehele carnaval. Hij verzorgt de onderscheidingen en de medailles, de publicaties en zorgt voor de technische keuring van de wagens. Ook stelt hij de juryleden samen en zet hij zich in voor de activiteiten tijdens Koningsdag.

Tot slot was Ben ook nog bestuurslid en nu vice-voorzitter van de Kring van Schuttersgilden Het Kwartier van Oirschot te Tilburg. Hij was jarenlang lid van de schietcommissie geweer. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de implementatie van de wet- en regelgeving en de organisatie van schietwedstrijden met geweer.

Ben van den Berk

 

Van harte gefeliciteerd!