Alle inwoners van de gemeente Eersel van 25 jaar en ouder, die een e-mailadres hebben opgegeven in MijnOverheid, krijgen tussen 22 en 26 april een e-mail van MijnOverheid. Let op, dit is geen spam, maar een welkomstmail voor de ’Berichten over uw Buurt’ e-mailservice. In deze welkomstmail wordt aankondigd dat je voortaan wekelijks openbare (voorlopige) bekendmakingen van de overheid in je e-mail inbox ontvangt. Deze bekendmakingen gaan over vergunningen, werkzaamheden en andere lokale aankondigingen die zich afspelen binnen een bepaalde straal van het woonadres van de ontvanger.

Waarom deze e-mailservice?

Het doel van deze nieuwe dienst is om mensen actiever te informeren over besluiten van de overheid die direct invloed hebben op hun leefomgeving. Ook wordt het duidelijker hoe je als inwoner inspraak kan krijgen of bezwaar kunt indienen.

Wat betekent dit voor mij?

Zodra je het welkomstbericht ontvangt, kun je zelf instellen welke bekendmakingen je wilt ontvangen, in welke straal kilometers rondom je postcode, en hoe vaak. Je instellingen aanpassen kan door in te loggen op de website van MijnOverheid(externe link). Afmelden kan ook via MijnOverheid. 

De e-mailservice van ’Berichten over uw Buurt’ van Overheid.nl is niet nieuw. Het enige verschil is, dat je nu automatisch abonnee bent. Heb je de e-mailsservice dus al? Dan hoef je niets te doen.

Meer informatie over ’Berichten over uw Buurt’ vind je op de website van MijnOverheid(externe link). Heb je verder nog vragen? Neem gerust contact met de gemeente via ons algemene telefoonnummer (0497) 53 13 00.