Over

75 jaar bevrijding wordt dit jaar gevierd en herdacht in Europa, in Noord-Brabant én in Eersel. Met de vrijheid van nu kijken we terug op de Tweede 
Wereldoorlog. Onder de noemer ‘Eersel Remembers’ worden indrukwekkende oorlogsverhalen uit de gemeente gedeeld en vinden er diverse activiteiten plaats. 

Brabant Remembers
Dit jaar bereikt de provincie Noord-Brabant een belangrijke mijlpaal: 75 jaar bevrijding. Dat wordt groots gevierd met het initiatief Brabant Remembers. Op 75 locaties in de provincie worden 75 persoonlijke, levensveranderende verhalen gedeeld. Voor ieder jaar dat we in vrijheid leven één. Bekijk de ‘75 Personal Life Changing Stories’ via www.brabantremembers.nl

Eersel Remembers
Het verhaal uit Eersel over de gebroeders Hoeks is de basis voor Eersel Remembers: een initiatief in de gemeente waarbij 75 jaar bevrijding via diverse activiteiten gevierd en herdacht wordt. Er zijn bovendien nog 5 andere oorlogsverhalen uit de andere kernen in de gemeente opgehaald. Deze trekken in een expositie rond door de kernen. Het is belangrijk om deze en andere oorlogsverhalen te blijven herinneren en met elkaar te delen. Ze helpen (jonge) mensen in te leven in de tijden van onvrijheid en dat inleven is nodig om bewust te blijven van de waarde van vrijheid in ons land, nu al 75 jaar lang.

Verschillende activiteiten
Het programma Eersel Remembers loopt van 19 september 2019 tot 5 mei 2020. Na de speciale opening zullen er deze periode diverse activiteiten plaatsvinden, zoals een tentoonstelling in het Kempenmuseum De Acht Zaligheden en een speciale fietsroute.

  • Organisatie

    Eersel Remembers is een gezamenlijk initiatief van: Stichting 4 en 5 mei herdenkingen Gemeente Eersel, De Heemkundekringvereniging De Hooge Dorpen, TIP Eersel, Het Kempenmuseum de Acht Zaligheden, Cultuurplaza de Kempen en Gemeente Eersel.