Extra ruimte voor vaccineren in Fellenoord

GGD Brabant-Zuidoost sluit per direct de testlocatie Fellenoord. Hiermee creëert de GGD extra ruimte voor vaccineren op de locatie Fellenoord. Dat betekent dat inwoners zich in de regio tijdelijk alleen in Helmond kunnen laten testen. De reden voor dit besluit ligt in de sterk oplopende aantallen in zowel testen als vaccineren.

“Natuurlijk wisten we dat we een risico namen toen we overgingen naar een kleinere locatie. Het verloop van het coronavirusbestrijding is grillig, dat weten we als GGD als geen ander. Maar gezien de dalende trend durfden we de verhuizing aan, op een kleine locatie kunnen we nu eenmaal efficiënter werken bij kleine aantallen bezoekers. Deze locatie was voor ons een tussenstation om de periode tot het najaar te overbruggen. De aantallen in testen stijgen echter ineens weer sterk. Tegelijkertijd roept het ministerie van VWS 60+ers op om de herhaalprik te gaan halen als ze dat nog niet gedaan hebben. Dan moeten we realistisch zijn, deze testlocatie is niet geschikt voor het ontvangen van grote aantallen bezoekers. Aan snel schakelen zijn we wel gewend, dus hebben we besloten om per direct te focussen op vaccineren op de locatie Fellenoord,” aldus Ellis Jeurissen, Directeur GGD Brabant-Zuidoost.

Tijdelijk geen testlocatie in Eindhoven

“De komende tijd vragen we inwoners die zich willen laten testen, om hiervoor naar onze testlocatie in Helmond te gaan. We breiden onze dienstverlening hier uit en openen de deuren van maandag t/m zaterdag voor testen op afspraak. We nemen contact op met inwoners die al een afspraak hadden staan, om deze afspraak te verzetten naar Helmond. Intussen zetten wij alles op alles om zo snel mogelijk de testlocatie aan de Antoon Coolenlaan opnieuw op te bouwen. Dit neemt tijd in beslag, het is nog niet bekend wanneer we deze locatie kunnen openen,” laat de directeur nog weten.

Vaccinatie in Eindhoven alleen op afspraak

Om de bezoekersaantallen nog beter te stroomlijnen in Eindhoven, vaccineert de GGD BZO per direct alleen op afspraak op de locatie Fellenoord. Prikken zonder afspraak is vanaf nu alleen mogelijk in Helmond. In Helmond verruimt de GGD ook de openingstijden van de vaccinatielocatie: inwoners zijn hier van maandag t/m donderdag welkom voor hun vaccinatie.

Kijk voor de actuele openingstijden altijd eerst op de website van de GGD BZO.

Zelftesten blijft de norm

De meeste inwoners hoeven niet meer naar de GGD om zich te laten testen. Vanaf 11 april is zelftesten namelijk de norm. Heb je een positieve zelftest? Dan heb je geen bevestiging van de GGD meer nodig, je gaat direct in isolatie.

Alleen voor deze doelgroepen blijft het advies om zich bij de GGD te laten testen

  • Zorgmedewerkers
  • Inwoners van een verpleeghuis of een andere instelling met kwetsbare personen (boven de 70 jaar of met een ernstige afweerstoornis)
  • Mensen die thuis wonen en naar de dagbesteding gaan (boven de 70 of met een ernstige afweerstoornis)
  • Mensen die geen zelftest kunnen doen, ook niet met hulp van anderen
  • Mensen die een herstelbewijs nodig hebben.

Testlocatie Helmond

Open van maandag tot en met zaterdag, alleen op afspraak Varenschut 11 5705 DK Helmond

Vaccinatielocatie Eindhoven

Open maandag, woensdag, vrijdag, alleen op afspraak Fellenoord 100-180 5611 ZB Eindhoven

Vaccinatielocatie Helmond

Maandag tot en met donderdag, op afspraak en vrije inloop (9.00 - 16.30 uur) Haverdijk 11 5704 RC Helmond