Rondlopend over de Markt kun je je direct voorstellen hoe de mensen vroeger leefden op deze plek. Op de Markt stond de waterpomp, werd de koopwaar aan de man gebracht, vee verzameld en kwam men samen voor vertier. Het oorspronkelijke historische beeld is voor een groot deel behouden gebleven.

Vandaag de dag is de Markt nog steeds die centrale plek waar mensen graag samenkomen. In de loop der jaren is er echter rondom de groene schil van de Markt steeds meer bij gebouwd. Denk aan het zwembad, het tankstation of het parkeerterrein. Tussen de bebouwing door is het groene achterland nog altijd zichtbaar, al moet je daar tegenwoordig wel naar zoeken.

We willen het historische hart van Eersel blijven verbeteren. Maar hoe? Hoe willen we dat het gebied eruit komt te zien? Hoe beschermen we de historisch waardevolle, groene schil rondom de Markt? Dat is precies waar we met jullie over na willen denken. Welke kansen zien jullie? Laat het ons weten! Zo maken we samen een visie voor dit gebied, zodat toekomstige ontwikkelingen passen in dit plaatje.