Samen schouwen we in 2023 de kern Eersel.

In de kleinere kernen van onze gemeente houden we om het jaar een Dorpsschouw onder leiding van de Dorpsraad. De Dorpsraadleden laten ons dan situaties zien die volgens hen aandacht verdienen en vertellen hun ideeën hierbij. In de kern Eersel vindt ook om het jaar een schouw plaats. Eersel-dorp heeft echter geen Dorpsraad en daarom hebben we afgelopen jaren de hulp van buurtverenigingen gevraagd. Samen hebben we door verschillende wijken in Eersel gelopen en diverse locaties bekeken. Dit jaar stellen we de vraag graag rechtstreeks aan de inwoners van Eersel.

Jij bent de oren en ogen van jouw wijk!

Dit jaar stellen we de vraag dus aan jou. Je bent de oren en ogen van je eigen leefomgeving. Waar loop jij tegenaan in het dorp Eersel? Zijn er situaties in jouw buurt waarvan je vindt dat ze beter kunnen of heb je  ideeën voor je buurt of wenselijke aanpassingen? Laat het ons weten. Vul het formulier via onderstaande knop en help ons jouw buurt beter te maken. Zo wordt het misschien wel nog fijner wonen en leven in jouw wijk. Dit jaar nemen we Eersel onder de loep, volgend jaar stellen we deze vraag natuurlijk ook weer graag aan de inwoners van onze andere kernen.

Formulier invullen

Bezoek van de dorpswethouder

Bij alle situaties en/of suggesties die we ontvangen gaan we bekijken wat de mogelijkheden zijn. Wethouder Léon Kox gaat als dorpswethouder van Eersel daarnaast met eigen ogen een aantal situaties of ideeën in de wijk bekijken. Natuurlijk ontvangen de betreffende melders een uitnodiging om hierbij aanwezig te zijn, zodat zij hun probleem, aanpassing en/of suggestie persoonlijk kunnen bespreken. We zeggen niet dat we alles waar kunnen maken, maar kijken wel graag samen met jou wat er mogelijk is. Zo werken we samen naar een passende oplossing.

Dorpsschouw versus meldingen

In de dorpsschouw kijken we graag verder dan alleen meldingen. Tijdens een schouw kijken we met inwoners naar situaties of manieren waarmee of waarop je je eigen wijk of dorp kunt verbeteren. Is er echter iets kapot, ligt er afval of ervaar je overlast in je buurt? Wacht dan niet tot een dorpsschouw, maar meld het direct. Dit kan via eersel.nl/meld-en-herstellijn. We lossen dit soort praktische zaken graag snel voor je op.