56 jaar Eersel Postel Rally

Met een beetje geluk rijden de ruiters en de aanspanningen op de tweede zondag in oktober met een stralend bleek zonnetje door de herfstgekleurde bossen tussen Eersel en Postel. De inschrijvingen zijn al in volle gang, deelnemers kunnen zich nog tot 6 oktober 2019 inschrijven.

Oriëntatierit en toertocht

Voor alweer de 56ste keer worden de aanspanningen en equipes in het prachtige Eersel verwacht. De traditionele oriëntatierit wordt wederom verreden. Maar sinds vorig jaar kunnen ruiters er ook voor kiezen een toertocht te rijden. Dit is een iets kortere rit, waar het oriëntatie element uitgehaald is. Deze toevoeging is op verzoek van deelnemers gedaan. Het Hippisch Comité Kempenland, dat de rally organiseert, is volop bezig met de voorbereidingen en er zijn een aantal vernieuwingen. Zo moeten de deelnemers dit jaar Google Maps op hun mobiele telefoon gebruiken tijdens de rally.

De rally start dit jaar weer op het Mortelveld in Eersel, waarna ruiters zich via de Nieuwstraat begeven richting het defilé op de Markt. Het defilé op de Markt is weer onderdeel van de rally. Na het defilé rijden de stijlvol uitgedoste ruiters en aanspanningen via de Draaiboom van de Postelsweg waar de route door de bossen richting Postel begint.

Onderweg vindt de jurering plaats. Er is een heuse ‘jurylus’ aangelegd. Hierdoor verloopt de jurering vlot. Een deel van de lus is verhard, zodat de jury goed kan zien of de paarden netjes bekapt zijn.

Oude Sherrypost vervangen

Sinds vorig jaar is de oude Sherrypost komen te vervallen en vervangen door een verzorgingspost in het veld. Hier krijgen de ruiters en menners een lekker kopje thee of koffie en een appelflap om weer opgewarmd hun rit verder te vervolgen. Dit bleek vorig jaar een succes.

Het publiek kan de rally goed bekijken. Voorheen kwamen veel bezoekers naar de Sherrypost. René van Tiggelen, voorzitter: “Deze is komen te vervallen, daarom hebben wij de samenwerking met Restaurant de Keizer verder uitgebouwd. Hier kunnen de voorbijrijdende equipes en aanspanningen bij de Natuurpoort goed en veilig bekeken worden door het publiek.”

Genieten van muziek en oude auto’s

De jachthoornblazers ‘Veneurs de Brabant’ en de hoornblazers ‘van het Groene Woud’ zijn ’s morgens uiteraard van de partij op de Markt.  Daarnaast is er gedurende de dag parallel aan de paardenrally een rit voor oldtimers georganiseerd. Deze starten vanaf de Markt direct na de paarden. Zij gaan ook naar Postel en komen ‘s middags ook weer terug op de Markt. Kortom een mooi spektakel voor de toeschouwers. Bij terugkomst worden alle deelnemers onthaald en kan het publiek genieten van de muziek van de Nightcats die spelen in de kiosk.