Doet uw fietsverlichting het nog?

Duurt lang hè, die donkere dagen? We moeten zeker nog een paar maanden wachten op die heerlijke lange zomeravonden. En fietsen in de ochtendzon… Dat lijkt ook nog heel ver weg.

Niet alleen u, ook uw fietsverlichting moet een lange adem hebben. Met goede verlichting neemt de kans op een aanrijding in het donker met 17% af! Doen de lampjes van uw fiets het nog? En ouders, denken jullie ook aan de fietsen van de kinderen? Tip: zorg dat je altijd een voorraadje batterijen in huis hebt, op een vaste plek. Dan is het zelfs in de drukke ochtendspits zó gepiept om er even nieuwe in te zetten.

Bent u uzelf bewust van uw rol in het verkeer? De verkeersveiligheidscampagne ‘Brabant gaat voor NUL verkeersdoden’ wil dat elke weggebruiker daarbij stilstaat. 2019 staat daarbij in het teken van zichtbaarheid: hoe ben je goed zichtbaar in het verkeer en hoe zorg je zelf voor goed zicht? Want veilig thuiskomen, dat wil iedereen. Dus dragen we allemaal ons steentje aan dat gezamenlijke einddoel: NUL verkeersdoden.

Zorg daarom altijd voor goede verlichting!