Eersel huurt onafhankelijk vertrouwenspersoon in voor agrariërs

De gemeente heeft een onafhankelijk agrarisch vertrouwenspersoon ingehuurd voor agrariërs die graag vrijblijvend met iemand in gesprek gaan over de toekomst van het bedrijf. In de agrarische sector worden de komende tijd verschillende wijzigingen in wet- en regelgeving van kracht die grote invloed kunnen hebben op de bedrijfsvoering. Dit met de nodige gevolgen voor eventuele toekomstplannen. Dit maakt dit vaak een lastig traject. In een keukentafelgesprek kan de vertrouwenspersoon adviseren over deze toekomstplannen en aangeven waar agrariërs met vragen terecht kunnen om een stap verder te komen.

Eersel heeft gekozen voor John Timmers als agrarisch vertrouwenspersoon. Hij is goed bekend in de agrarische sector. In het verleden is hij eigenaar geweest van een pluimveebedrijf met 60.000 leghennen. Nadat zijn eigen bedrijf is beëindigd heeft hij zich laten omscholen tot adviseur op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu. Inmiddels is hij al meer dan 15 jaar als adviseur aan de slag in het landelijke gebied (bij diverse overheden).

Agrariërs die behoefte hebben om vrijblijvend te praten, kunnen zelf contact opnemen met John Timmers. Hij is bereikbaar op 06 – 54 23 55 44 of via mail john@spirantes.nl. Een gesprek met hem is vrijblijvend en op vertrouwelijke basis. Er zijn ook geen kosten aan een gesprek verbonden.

Voor meer informatie over Vrijkomende Agrarische Bebouwing (VAB) is te lezen op www.eersel.nl/vab