Fiets- of vliegvakantie?

De zomer breekt weer aan! Tijd om de spullen te pakken voor wat ontspanning. Of u nu vakantie houdt in eigen land of gaat genieten op Bali, u zult toch op uw vakantiebestemming moeten komen. Maar welk vervoersmiddel stoot nu eigenlijk per afgelegde kilometer de minste CO2 uit?

Korte vluchten het vervuilendst

Vliegen op korte afstand is helaas erg onzuinig. Dit komt omdat het opstijgen en landen nogal veel brandstof kost. Bij een korte vlucht is het landen en stijgen een relatief groot onderdeel van de reis en daarom een stuk minder zuinig per gereisde kilometer.

De bus en de trein daarentegen zijn twee erg zuinige vervoermiddelen. De auto ook, zolang u met vrienden of familie samen rijdt. Carpoolen is dus niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Het zuinigst?

Het zuinigste vervoermiddel? Dat is de elektrische fiets. U stoot net zoveel CO2 uit door twee rondjes rond de aarde te fietsen als dat u zou doen door één vliegreis naar Noord-Italië te maken! Als u milieubewust op vakantie wilt, is een fietsvakantie dus zeker het overwegen waard.

Vakantieplannen of vakantie al geboekt? Via www.milieucentraal.nl kunt u berekenen wat de impact van uw reis op het klimaat is.