Gastlessen school 'De Groote Aard"

Op dinsdag 12 november zijn er op initiatief van Brabant Water, de Gemeente Eersel en Van Beers Hoogeloon B.V. gastlessen verzorgd voor de leerlingen van school ”De Groote Aard” aan de Mortel te Eersel. De aanleiding voor de lessen waren de werkzaamheden aan het riool in de Lindehof en omgeving. De gemeente is hier het riool aan het vervangen, terwijl Brabant Water direct van de gelegenheid gebruik maakt om de bestaande asbest-cement waterleiding te saneren. Leuk moment om de kinderen hier wat extra uitleg over te geven!

In de omgeving van school ”De Groote Aard” aan de Mortel vinden de meest ingrijpende werkzaamheden in de bodem plaats. Aan de leerlingen kon zo goed uitgelegd worden wat de werkzaamheden precies inhouden en waarom deze hier plaatsvinden. Daarnaast hebben ze nog van alles bijgeleerd over water: hoe zuiver kraanwater gemaakt wordt, hoe het gedistribueerd wordt, het waterverbruik, hoe afvalwater zijn weg vindt naar de rioolwaterzuivering en hoe en waarom het hemelwater ter plaatse in de ondergrond wordt geïnfiltreerd.

Naast de gastlessen hebben de leerlingen het project bezocht en is er uitleg gegeven over de uitvoering van de werkzaamheden. Na afloop kregen de leerlingen van de initiatiefnemers nog enkele toepasselijke cadeautjes. Een leuke afsluiter van een geslaagde dag!