Genoeg van je spullen? Doe ze duurzaam weg!

Bent u ook geobsedeerd door de nieuwe serie van Marie Kondo, de bekende Japanse opruimgoeroe? Want eerlijk is eerlijk, wie wil er nu niet een overzichtelijk en opgeruimd huis? Maar kunt u uw spullen ook een beetje duurzaam wegdoen? Want weggooien is zonde!

Alles waar u niet meer blij van wordt, kan voor een ander een geschenk uit de hemel zijn. Als het kapot, verkleurd of oud is, gooi het dan weg (in de juiste afvalbak natuurlijk), maar voor andere spullen zijn er heel veel mogelijkheden waar u zelf ook blij van wordt:

  • Geef dingen bijvoorbeeld gewoon weg! Vaak vinden mensen het gek om hun ‘afdankertjes’ aan iemand anders te geven, maar echt, u maakt anderen er heel blij mee;
  • Heeft u accessoires en kleding van een populair merk, verkoop het dan bij een winkel of online platform dat gespecialiseerd is in vintage of merkkleding;
  • Zoek voor meubels en woonaccessoires die in goede staat zijn een tweedehands- of kringloopwinkel in de buurt. Of zet een foto op facebook of in de buurtapp. Gegarandeerd dat iemand nog geïnteresseerd is!
  • Voor kinderkleding en speelgoed kan het handig zijn om een gezin met kinderen te zoeken die qua leeftijd net onder die van u zitten. Zeker als het gaat om een gezin die het niet zo breed heeft, dan kunt u hen er waarschijnlijk heel blij mee maken.

En tot slot: val niet in dezelfde val om weer veel nieuwe spullen te kopen! Dit bespaart geld èn het geeft uw woning overzicht en rust.