Ken jij iemand die een lintje verdient?

Colbert met Koninklijke Onderscheiding opgespeld

In Nederland zetten mensen zich voor veel doelen in. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Voor hen is een koninklijke onderscheiding vaak een kroon op hun werk. Een lintje is een blijk van waardering voor iemand die zich belangeloos inzet voor de samenleving. Deze mensen moeten wel worden voorgedragen. Daar kun jij voor zorgen. Ken je iemand die iets goeds gedaan heeft voor onze samenleving of die gedurende langere tijd opvallende presentaties heeft geleverd? Of iemand die al jaren vrijwillig actief is op bijvoorbeeld maatschappelijk terrein, zich vol enthousiasme langdurig inzet voor een vereniging, organisatie, op cultureel of maatschappelijk vlak of voor de medemens? Dan kun je voorstellen deze persoon koninklijk te onderscheiden.

Kom tijdig in actie!

De behandeling van een voorstel kost veel tijd. Daarom is het belangrijk om tijdig in actie te komen. Ieder jaar rond 27 april, de verjaardag van koning Willem-Alexander, vindt de Algemene Gelegenheid plaats, die in de volksmond beter bekend is als de Lintjesregen. Om iemand in aanmerking te laten komen voor de eerstvolgende Lintjesregen, moet de aanvraag op zijn laatst ingediend zijn in de maand juni van het jaar ervoor. Dit is bijna een jaar voor het lintje uitgereikt wordt! De reden hiervoor is dat er veel procedures bij komen kijken die veel tijd in beslag nemen. Het is ook mogelijk om een lintje aan te vragen voor een andere gelegenheid. In dat geval moet uw aanvraag minimaal 6 maanden voor de beoogde uitreikingsdatum bij de burgemeester ingediend zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie of het indienen van een voorstel voor een Koninklijke onderscheiding kun je contact opnemen met het bestuurssecretariaat van de gemeente Eersel (0497 – 53 13 00 of via mail bestuurssecretariaat@eersel.nl).

De aanmelding verloopt via een formulier. Het formulier voor een Koninklijke Onderscheiding kunt u ook downloaden via de website www.lintjes.nl. Je kunt op deze website ook meer informatie vinden over Koninklijke onderscheidingen.