KPN NetwerkNL start werkzaamheden in de dorpskern Eersel om het kopernetwerk uit te zetten

Om ervoor te zorgen dat iedereen kan blijven genieten van alle nieuwe mogelijkheden, werkt KPN NetwerkNL voortdurend aan de digitale snelweg van Nederland. Deze digitale snelweg bestaat voor het grootste gedeelte uit glasvezel. In de dorpskern Eersel is KPN NetwerkNL in mei gestart met werkzaamheden om het kopernetwerk in de toekomst uit te kunnen zetten.

De dorpskern van Eersel is een van de eerste gebieden in Nederland. In het gebied worden klanten die nu nog gebruikmaken van het kopernetwerk, geholpen om over te stappen naar het snelle en betrouwbare glasvezelnetwerk. In het gebied wordt het kopernetwerk uitgezet op het  moment dat alle bewoners in het gebied zijn aangesloten op glasvezel en de diensten door de providers zijn overgezet. Het doel is dit uiterlijk 1 april 2020 te realiseren.

Iedereen op het best mogelijke netwerk

In het grootste deel van het gebied heeft KPN NetwerkNL, eerder onder de naam Reggefiber, al zoveel mogelijk adressen aangesloten op glasvezel. De meeste woningen en bedrijven hebben dus al een glasvezelaansluiting. In sommige gevallen moet de aansluiting alleen nog geactiveerd worden door de provider. Deze bewoners van deze woningen worden benaderd door hun provider en hoeven zelf geen actie te ondernemen.

Woningen en bedrijven waar nog geen glasvezel aanwezig is, worden in de komende maanden aangesloten op glasvezel. Hiervoor vinden werkzaamheden plaats. De aard van de werkzaamheden verschilt per adres. Het enige dat bewoners hoeven te doen, is toestemming geven voor de glasvezelaansluiting. Dit kan online via www.kpnnetwerk.nl/toestemming of via de glasvezelvoorbereider van KPN NetwerkNL. Via de postcodecheck controleert u of er op uw adres al glasvezel beschikbaar is.

Heeft u nog vragen dan kunt contact opnemen met de klantenservice van KPN. Bereikbaar via (088)0063744.