Lezing: creatief waterbergen in eigen tuin

Water, we kunnen niet zonder. Maar wat als straten onder water lopen na een fikse hoosbui en het riool omhoog komt, omdat het riool het water niet afgevoerd krijgt? Hoe kunnen gemeenten, waterschappen en inwoners samen omgaan met klimaatverandering? Wie is waarvoor verantwoordelijk?

Donderdag 13 december 20.00 uur in Gemeenschapshuis De Smis te Duizel met Ineke Barten.

Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met hete, droge zomers en heftige regenbuien. Hierdoor lopen straten, huizen en landbouwgronden onder water en treden meer overstromingen op. Als gevolg van de droogte heeft de natuur het moeilijk, maar ontstaan er ook problemen in de stad en in onze (meer en meer versteende) dorpen. Waar liggen de verantwoordelijkheden van gemeenten, waterschappen en inwoners. Hoe kunnen wij allen samen werken en leren omgaan met klimaatverandering.

Wethouder Eric Beex zal namens gemeente Eersel inzicht geven in de problematiek. Daarna zal Ineke Barten, ecoloog bij Waterschap De Dommel vertellen over de aanpak van de waterschappen en geeft zij tips en leuke creatieve ideeën hoe  je zelf in huis en tuin water kunt besparen, hergebruiken en vasthouden. Welke maatregelingen kun je als inwoner zelf nemen om het wateraanbod in de toekomst te verminderen.

De lezing wordt georganiseerd door het Biodiversiteitsteam Eersel. Heb jij belangstelling om mee te denken en te werken aan een bio-diverse omgeving neem dan contact op met Ria Bernards via ria.bernards@hetnet.nl of (06)20194729