Minder zwerfafval na de Landelijk Opschoondag

Is het u ook opgevallen hoe schoon het is in onze gemeente? Afgelopen zaterdag was het de Landelijke Opschoondag 2019. Deze dag kan gezien worden als een gezamenlijke voorjaarsschoonmaak. Gewapend met grijpstok en vuilniszakken zijn buurtverenigingen, wijken, sportclubs en scholen op pad gegaan om het zwerfafval in hun buurt op te ruimen. In totaal zijn er vorige week meer dan 650 mensen aan de slag gegaan om hun buurt schoon te maken!

Basisschool St. Lambertus had vorige week maandag al een start gemaakt met opruimen, terwijl basisschool ‘t Busseltje vrijdag aan de slag is gegaan. De rest van de groepen volgden afgelopen zaterdag. Ook wethouder Eric Beex was doorheen de dag aanwezig in Knegsel, Steensel en Wintelre om een handje mee te helpen.

En natuurlijk was er aan het einde van de dag weer de afvalbingo! Tijdens een trekking werden de drie winnende groepen van de dag door wethouder Eric Beex uit de hoge hoed getrokken. Buurtvereniging Boxvoort uit Eersel, basisschool ’t Busseltje en buurtvereniging Heiligenhoek uit Wintelre waren de gelukkigen. Zij winnen een feest ter waarde van €300,-, €200,- en €100,-. Gefeliciteerd!

We willen iedereen die zijn/haar steentje heeft bijgedragen hartelijk bedanken voor de inzet. Samen maken we de gemeente weer een beetje schoner.