Morgenland De Film

Morgenland is een korte animatiefilm (12 min) die een beeld geeft van ons land dat zich nu midden in de energietransitie bevindt. Het laat de veranderingen zien die wij nu ondergaan en die ons dagelijkse leven steeds meer zullen bepalen. Het is het verhaal van een samenleving die verandert en die jou uitnodigt om mee te doen.

Waarom is deze film nodig?

Klimaatverandering is ons probleem. En we hebben besloten in Parijs om de uitstoot die voor de opwarming van onze aarde zorgt, zover terug te brengen dat de temperatuur tot 2050 niet verder stijgt dan twee graden en liefst anderhalve graad. De experts noemen dit de grootste opgave waar de wereld ooit voor heeft gestaan. Reken maar dat elke Nederlander hiermee moet leren omgaan.

Zijn we ons ervan bewust?

We weten dat slechts de helft van de inwoners van Nederland het zich aantrekt en er wat aan wil doen. Deze film wil bewustzijn creëren door een verhaal te vertellen dat voor iedereen te begrijpen is. Het is geen technisch of systemisch verhaal. De animatie heeft de vorm van een volksvertelling. Iets wat voortkomt uit onze eigen cultuur en dus bij ons hoort.

Hoe gebruik je deze film?

Voor nadere informatie en verdere verdieping kijk op www.morgenlandfilm.nl