Subsidie grootverbruikers voor opwekken zonne-energie

Maandag 18 maart 2019 is een belangrijk datum voor bedrijven en maatschappelijke organisaties die overwegen om zelf zonne-energie op te gaan wekken en een elektra-aansluiting hebben die zwaarder is dan 3 x 80 Ampère.  Dit is namelijk de dag dat grootverbruikers kunnen intekenen op de zeer aantrekkelijke SDE-subsidie van de Nederlandse Rijksoverheid voor het opwekken van zonne-energie.

18 maart intekenen subsidieregeling Rijksoverheid

De Nederlandse Rijksoverheid ondersteunt het opwekken van duurzame zonnestroom. Daarom zijn er ook voor bedrijven en instellingen subsidies beschikbaar die het investeren in zonne-energie aantrekkelijker maken, zoals deze SDE-subsidie. Voor deze regeling geldt OP = OP. Voor meer informatie verwijzen we organisaties graag naar de informatie hierover van de Rijksoverheid.

Energieke Regio De Kempen 

Organisaties en instellingen kunnen deze subsidie zelfstandig aanvragen. De Energieke Regio De Kempen kan tegen betaling eventueel ondersteuning bieden bij deze aanvraag. De gemeente Eersel is aangesloten bij het verduurzamingsproject Energieke Regio De Kempen. De onafhankelijke adviseurs van de Energieke Regio bieden bedrijven de mogelijkheid om vóór 18 maart voor € 550,- exclusief btw een maatwerk businesscase op te stellen voor zonnepanelen op uw dak. Tegen uurtarief wordt deze desgewenst bij u op locatie toegelicht. Vindt u de businesscase aantrekkelijk genoeg, dan wordt voor € 200,- exclusief btw de subsidie voor u aangevraagd. Die aanvraag verplicht u verder nog tot niets. Voor installaties die (opgeteld per organisatie) een hoger vermogen hebben dan 500.000 Wattpiek (ongeveer 1.700 zonnepanelen) wordt voor € 400,- exclusief btw extra, ook het bij de subsidieaanvraag vereiste haalbaarheidsonderzoek opgesteld.

Verdienkans

Besluit u vervolgens om zonnepanelen te laten installeren, dan wordt de toegekende SDE-subsidie over een periode van 15 jaar in maandelijkse termijnen aan u uitgekeerd. De subsidie legt een stevige bodem onder het verdienmodel. In veel gevallen betaalt de investering zich gedurende de subsidieperiode meer dan dubbel uit! Duurzaamheid is in dit geval dus geen kostenpost, maar een prima verdienkans! Energieke Regio helpt u graag om die kans te benutten.

Interesse?

Meer informatie over Energieke Regio vindt u op www.energiekeregio.nl. Heeft u interesse? Stuur dan uiterlijk 4 maart maar liefst eerder een e-mail naar info@energiekeregio.nl. De Energieke Regio adviseur neemt dan contact met u op om verder met u af te stemmen.