Voedselbos Vessem is een feit

Basisschool leerlingen helpen mee met aanplant Voedselbos

Dinsdagmiddag 11 februari 2020 hebben de 145 leerlingen van de basisschool St. Lambertus uit Vessem geholpen met de aanplant van de eerste bomen en struiken voor het Voedselbos. Wind, regen, hagel, niks hield de 145 bikkels tegen. Het Voedselbos en de Dorpsmoestuin, onderdeel van het project Dorp aan de Beek, zijn een feit!

De inwoners uit het gebied en de samenwerkende partijen uit de gebiedsontwikkeling Levende Beerze werken gezamenlijk aan een robuust beekdal en een duurzame leefomgeving.

Levende Beerze leeft, bruist en werkt

Het gebied vanaf sportpark De Klep/Hoogeind richting Molenbroek en Spekdonken tot Vessem maakt onderdeel uit van gebiedsontwikkeling ‘De Levende Beerze’. Hierin werken de gemeenten Eersel en Oirschot, Waterschap De Dommel, Provincie Noord-Brabant, Brabants Landschap, ZLTO en het Huis van de Brabantse Kempen nauw samen om de Kleine Beerze tussen Vessem en Middelbeers aan te pakken. Wat hierin centraal staat is:

  1. Realiseren van een meer natuurlijke beek vol stroming en een groter leefgebied voor vissen (een robuust ecologisch netwerk en herstel watersysteem);
  2. Versterken leefbaarheid van het buitengebied;
  3. Versterken van de ruimtelijke kwaliteit van de Kempen als onderdeel van de Brainport-regio.

Meer informatie op: www.brabantsekempen.eu