Coronahulp op Eerselvoorelkaar

Wil jij iemand helpen tijdens deze coronacrisis, of kun je zelf hulp gebruiken? Plaats je vraag of je hulpaanbod dan op www.eerselvoorelkaar.nl/coronahulp.

Eerselvoorelkaar.nl is hét digitale vrijwilligerswerk platform van gemeente Eersel en steunpunt vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar. De website is deze maand 5 jaar online, en heeft zijn meerwaarde al lang bewezen. Speciaal voor deze periode, waarin niets meer is wat het was, heeft het steunpunt deze webpagina’s gemaakt. Eén plek waar alle coronahulp en hulpvragen samen kunnen komen en waar je in een betrouwbare digitale omgeving met elkaar in contact kunt komen.

Daarnaast vind je alle overige vragen van vrijwilligersorganisaties en inwoners voor ondersteuning en het vrijwilligersaanbod natuurlijk ook nog op de website. De coronahulppagina’s maken het voor jou nog eenvoudiger om op veilige en eenvoudige manier zelf hulp te vinden, of iemand te kunnen helpen die het nu zo nodig heeft.

Voor een veilig digitaal platform voor vraag en aanbod van coronahulp in de andere Kempengemeenten verwijzen we je graag naar de nieuwe website: www.nlvoorelkaar.nl/coronahulp-in-de-kempen.

Eerselvoorelkaar.nl is partner van NLvoorelkaar. Alle vragen en het aanbod van Eerselvoorelkaar kun je ook terugvinden op deze website. Dat geldt natuurlijk ook voor het onderdeel coronahulp.

Bereikbaarheid

Liever persoonlijke ondersteuning bij je vraag of als wil helpen? Dat kan natuurlijk ook. Het steunpunt helpt je graag.

Helaas heeft het steunpunt op dit moment geen inloopmogelijkheid, maar telefonisch en per mail zijn al je vragen welkom.

Overige hulpinitiatieven

Naast de mogelijkheid om je hulp aan te bieden op Eerselvoorelkaar zien wij veel mooie andere initiatieven langskomen in deze moeilijke coronatijd. Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen zich willen inzetten voor een ander. Van de snelgroeiende en drukbezochte Facebookgroep voor coronahulp in de Kempengemeenten tot buurt WhatsApp groepen die worden omgezet naar corona hulp appgroepen. Van liters soep die worden gekookt om uit te delen tot de gezellige telefoontjes van maatjes die nu niet meer op bezoek kunnen komen bij hun vaste cliënten. Het steunpunt wil graag deze mooie initiatieven zo goed mogelijk in kaart brengen en waar nodig delen.

Ken jij of heb jij een mooi initiatief, nu veel voorzieningen gesloten zijn en het verenigingsleven vrijwel stil ligt? Dan is het fijn als je dat aan het steunpunt laat weten.

Alvast bedankt!

Jeugd- en opvoedhulp ten tijde van Corona bij het CJG+

Door het Coronavirus kan de ondersteuning voor Jeugdhulp plaatsvinden binnen de richtlijnen van het RIVM.

Dit betekent zo minimaal face-to-face, zoveel mogelijk verloopt via de telefoon of digitaal zodat we samen zorgen voor het minimaliseren van de verspreiding van corona. Wanneer de praktijksituatie er om vraagt, biedt het CJG+ ook ondersteuning en begeleiding thuis. CJG+ de Kempen is daarnaast gestart met het gebruik van eHealth waarin wordt gewerkt met de applicatie Minddistrict. eHealth is een vorm van hulpverlening middels het internet. Sinds de uitbraak van het Corona virus heeft het CJG+ zich hierin versneld ontwikkeld. Het CJG+ de Kempen biedt eHealth aan voor kinderen en jongeren tussen 8 en 18 jaar, maar ook voor ouders en opvoeders voor opvoedkundige hulp. eHealth is effectief; er wordt direct op een actieve wijze ingegaan op de hulpvraag.

Voor meer informatie over eHealth bij het CJG+ kijk je op www.kempengemeenten.nl/actueel

Steunpunt coronazorgen

Nu de coronacrisis zo lang aanhoudt, leidt dit bij sommige mensen tot mentale problemen. Heb je vragen of maak je je zorgen over jezelf? Dan kun je nu terecht bij het Steunpunt coronazorgen. Je vindt hier:

  • Actuele relevante informatie
  • Tips over hoe je met zorgen om kunt gaan
  • Doorverwijzingen naar hulp

Het Steunpunt Coronazorgen is opgezet door ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, in samenwerking met het RIVM.