Lekker in je vel zitten, gezond eten, sportief bezig zijn… We weten allemaal dat het belangrijk is. Door hierin samen op te trekken kunnen we dit makkelijker en leuker maken voor elkaar. Zeker als we hierbij een steuntje in de rug krijgen vanuit onze directe omgeving. Want ook als kinderopvangorganisatie, werkgever of winkelier kun je mensen helpen om gezonde keuzes te maken.

Samen één doel

In de Kempische gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden gebeurt al veel op het gebied van gezondheid en preventie. Denk aan programma’s en projecten als Kansrijke Start, #Kempenbranie, het Sport- en beweegakkoord en Eén tegen Eenzaamheid. Maar er liggen nog veel kansen om te verbinden en te versterken. Dat is het doel van het Kempisch Preventieakkoord dat de Kempische gemeenten de komende maanden samen op willen gaan stellen. Daarbij nodigen zij partners en inwoners uit om mee te denken en bij te dragen.

Meedenken en meedoen

De komende maanden brengen we het Kempisch Preventieakkoord onder de aandacht. We betrekken inwoners via lokale, sociale media en bijvoorbeeld een pub quiz. Daarnaast vragen we professionals mee te denken via de bestaande overleggen. Samen stellen we ambities vast en gaan we op zoek naar concrete ideeën die in een uitvoeringsplan verwerkt kunnen worden. Wil je meedoen of meer weten? Mail dan naar gemeente@eersel.nl.