Voorzitter Marcel Blox van voetbalvereniging EFC en wethouder Léon Kox ondertekenden vandaag, 3 juni, de samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van een kunstgrasveld bij EFC.

Door het intensieve gebruik van de huidige natuurgrasvelden is de conditie van deze velden verslechterd. Het gevolg hiervan is dat met enige regelmaat wedstrijden en trainingen worden afgelast. De vereniging heeft daarom aan de gemeente gevraagd om mee te werken aan de aanleg van een kunstgrasveld op één van de velden, waardoor de speeldruk op de andere natuurgrasvelden vermindert. De gemeente ging hiermee akkoord.

Lang gekoesterde wens

Door de ombouw van het natuurgrasveld tot kunstgrasveld worden de overige natuurgrasvelden minder belast, met als gevolg minder afgelaste wedstrijden en trainingen. Voor de vereniging gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling. Het kunstgrasveld krijgt een zogenaamde infill van kurk. Met de keuze voor dit natuurlijke materiaal lopen de partijen vooruit op eventuele veranderingen in regelgeving met betrekking tot rubber-infill en microplastics.    

Samenwerkingsovereenkomst

In de samenwerkingsovereenkomst zijn afspraken vastgelegd over onder andere de taakverdeling, financiering en het onderhoud van het aan te leggen kunstgrasveld.