Onder het motto Kunst Verbindt initieert Stichting LandArt Brabant in samenwerking met de gemeente Eersel een meerjarig LandArt-project dat de kernen van de gemeente Eersel door middel van kunst verbindt. In september start het project met een LandArt-expositie met een wandelroute in het gebied tussen Wintelre en Vessem, met als thema duurzaam verbinden.

In september tonen kunstenaars kunst die op een andere manier de natuur in haar omgeving benaderd. De verschillende kunstwerken die te zien zijn, zijn gemaakt van materiaal uit de omgeving. Ook wordt er materiaal gebruikt waardoor het landschap totaal anders wordt beleefd en een andere dimensie krijgt. Er is een wandelroute van vier kilometer aangewezen die langs alle kunstwerken gaat. De kunstroute in Wintelre kun je bezoeken van 4 tot en met 27 september. Het startpunt is Merenweg 1, Wintelre. Bij Hoeve ‘de Nachtegaal’ expositie duurzame materialen. De LandArt Brabant routes zijn gratis te bezichtigen. De routes zijn aangegeven met bordjes en wijzen zich verder vanzelf. De expositie is dagelijks geopend van 08.00 tot 20.00 uur.

Kunstenaars

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Voor de selectie van de kunstwerken die in september een plaats krijgen in de wandelroute, roept de organisatie vooral ook regionale kunstenaars op om schetsontwerpen aan te leveren. Naast de kwaliteit van de (duurzame/bio-based) kunstwerken is ook de betrokkenheid bij de regio van de deelnemende kunstenaars belangrijk.

Toegankelijk

Aan het begin van de wandelroute bevindt zich een box met daarin de namen van de kunstwerken en de deelnemende kunstenaars. De kunstroute is toegankelijk voor zowel individuen als groepen, zoals bijvoorbeeld scholieren. Het traject is echter moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

De website van LandArt

Nieuws