De Rijksoverheid geeft informatie en advies over het Coronavirus.

Hoe werkt het coronatoegangsbewijs?

Wil je naar een festival of uit eten in een restaurant? Ga je een cultureel uitje doen of lekker sporten? Neem dan vanaf 13 jaar voortaan je coronatoegangsbewijs mee via de Corona Check app of een papieren toegangsbewijs. Het coronatoegangsbewijs is een vaccinatiebewijs, herstelbewijs, of een testbewijs van maximaal 24 uur oud. 

Alles over het coronatoegangsbewijs

Vaccinatie tegen het coronavirus

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over de vaccinatie. Via de website van de Rijksoverheid kun je lezen over de volgorde van de vaccinatie, over wat je moet doen als je bijwerkingen krijgt na de vaccinatie en er zijn antwoorden op vragen te vinden. 

Vaccinatie tegen coronavirus

Het gebruik van mondkapjes

Meer informatie over het gebruik van mondkapjes lees je op de website van de Rijksoverheid. Lees meer.

Let op nepnieuws rondom Coronavirus

Cybercriminelen sturen uit naam van overheidsinstanties berichten aan burgers over het coronavirus. Door middel van e-mails, malafide websites, nep-apps of sms’jes proberen cybercriminelen persoonsgegevens te verkrijgen. 

Lees meer

Vragen over het Coronavirus?

Het RIVM geeft informatie en advies over het coronavirus. Als gemeente volgen wij dit. We handelen volgens hun adviezen. Heb je vragen over het coronavirus? Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur.

Voor actuele informatie over het Coronavirus verwijzen wij je naar de website van het RIVM en de Rijksoverheid.

Overzicht met welke informatie je waar vindt en wie je daarvoor kunt bellen.