De plaatselijke horeca van onze gemeente mag dit jaar wederom hun terras uitbreiden op gemeentegrond. Deze tijdelijke terrassen mogen tot 1 november 2021 blijven staan.

Goedkeuring vragen

Er verandert niets ten opzichte van vorig jaar. Uiteraard moeten de op dat moment geldende regels, zoals de anderhalve meter afstand, strikt nageleefd worden. Horecaondernemingen die vorig jaar al goedkeuring hebben gekregen voor een groter terras kunnen gewoon aan de slag. Alleen als er iets wijzigt of als de ondernemer nog geen akkoord had, dan moet deze vooraf een plan voor het groter terras voorleggen aan de gemeente.

Hart onder de riem

De gemeente heft daarnaast geen reclamebelasting, geen precariobelasting en heft door verlaging van de WOZ-waarde van de horecapanden een lagere Onroerend Zaak Belasting (OZB). Op deze manier proberen we de lokale (horeca) ondernemers zoveel mogelijk tegemoet te komen nu ze zo hard worden getroffen door deze pandemie.

Standplaatsen tijdelijk naar Hint

Door de uitbreiding van de terrassen worden de wekelijkse standplaatsen op de Markt in Eersel tijdelijk verplaatst naar het Hint.