Alle nestkastjes zijn ondertussen al gereserveerd. Het is dus niet meer mogelijk om nog een nestkastje te reserveren. Helaas. 

 

Strijd mee tegen de eikenprocessierups

We raken de eikenprocessierups met het huidige klimaat voorlopig niet meer kwijt, maar we kunnen wel de overlast flink terugdringen. Het stimuleren van de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups helpt daarbij. Dat doen we door het aantrekkelijk maken van bermen en groenstroken, maar ook door overal in onze gemeente nestkastjes op te hangen. 

Koolmezen en pimpelmezen vinden die eikenprocessierups heerlijk. Daarom gaan we in iedere kern van onze gemeente nestkastjes uitdelen. Heb je nog een plekje over in de tuin voor nieuwe bewoners? Help dan mee in de bestrijding van de eikenprocessierups en meld je aan voor een gratis nestkastje via eersel.nl/eikenprocessierups

Met liefde gemaakt

Het nestkastje is speciaal voor ons gemaakt. Het is van duurzaam materiaal, en met veel liefde in elkaar gezet door onze vrienden van Lunet zorg. Met veel enthousiasme hebben ze hier op de werkplaats van de dagbesteding aan gewerkt. Het nestkastje is dus niet alleen lokaal, maar heeft ook nog een maatschappelijk bijdrage geleverd.  

Het is nooit te laat voor een kastje

De vogels zijn ondertussen natuurlijk al druk bezig met hun nest, maar mezen hebben vaak meerdere nestjes per jaar dus het is nooit te laat om een nestkastje op te hangen. En met hopelijk lekker tuinweer op komst delen we de kastjes daarom juist nu uit.

500 nestkastjes

Als je je hebt aangemeld dan kun je op het afgesproken tijdsblok op zaterdag 1 mei in Duizel en Wintelre je nestkastje ophalen. Op zaterdag 8 mei gaan we naar Eersel, Knegsel, Steensel en Vessem. In totaal hebben we 500 nestkastjes te verdelen. We geven per adres maximaal één nestkastje weg, dus wees er snel bij want op=op. Uiteraard houden bij het afhalen rekening met alle geldende coronamaatregelen. 

Nestkastjes met veel enthousiasme gemaakt bij dagbesteding Lunet-zorg