Goede voornemens; laten we kijken naar wat er allemaal wél kan!

Net voor de kerst kregen we te horen dat we in lockdown gingen. Weer een enorme tegenvaller voor (horeca)ondernemers, culturele instellingen, niet-essentiële winkels en vele anderen. Veel ondernemers moeten het juist van de feestdagen hebben. Dit maakt het extra vervelend. Ook kregen de basisschoolkinderen een week eerder vakantie. Dat klinkt leuk voor de kinderen, maar leidt misschien wel tot leervertragingen.  

Samen

Toch doen we dit alles niet voor niks. We moeten samen zien te voorkomen dat we in het ziekenhuis belanden. De ziekenhuizen liggen nog steeds vol met coronapatiënten en allerlei reguliere behandelingen en operaties worden uitgesteld. Ook weten we nog niet zo goed wat de snel verspreidende omikronvariant gaat brengen. Daarom zijn de maatregelen nou eenmaal nodig. Natuurlijk weten we dat allemaal wel, maar we mogen ook best even onze zorgen uiten over wat het allemaal met ons doet. Of even mopperen dat alle leuke activiteiten, evenementen, mooie samenkomsten en tradities niet doorgaan. We moeten ons allemaal behoorlijk inhouden en dat doen we! We tonen in onze gemeente namelijk veel veerkracht en geduld, daar ben ik enorm trots op!

Goede voornemens

Misschien heb je op 1 januari de oproep al gezien. Als gemeente beschikken wij over coronagelden. Deze zetten we onder andere in om verenigingen en clubs een hart onder de riem te steken. Daarnaast willen we dit geld ook inzetten voor activiteiten die nog wél mogelijk zijn binnen de geldende coronamaatregelen. Dus heb jij een goed voornemen met je dorp, club of vereniging? Dien jouw activiteit vandaag nog in. Zodat we ons kunnen verheugen op iets leuks. Op deze manier brengen we samen wat glans aan in het nieuwe jaar.

Ik wens jullie allemaal een gezond en gelukkig 2022 toe!

Wim Wouters
Burgemeester gemeente Eersel

Meer informatie over: Goede Voornemens