Op zaterdag 25 maart organiseert BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling een open dag om mee te denken over de nieuwe woonwijk op het voormalige terrein van oude Wintermans sigarenfabriek in Eersel. Iedereen is welkom van 10.00 tot 14.00 uur op het voormalige fabrieksterrein aan de Nieuwstraat 75 in Eersel. Naast een kijkje in het verleden komt ook de toekomst aan bod. Denk mee over de nieuwe duurzame woonwijk en meld je aan via www.ontwikkeling-wintermans.nl(externe link)

Eind 2021 rolden de laatste sigaren van de band bij Henri Wintermans in Eersel. Maar er wacht een nieuwe toekomst voor het Wintermans-terrein: over enkele jaren kun je hier wonen in een duurzame woonwijk. Als start van gebiedsontwikkeling Wintermans in Eersel nodigt BPD inwoners uit voor de Open Dag op het voormalige fabrieksterrein. Iedereen is van harte welkom, ook kinderen.

Verleden en toekomst

Ben je benieuwd hoe en waar al die sigaren gemaakt werden? Oud-medewerkers vertellen hun verhaal. Naast het verleden komt ook de toekomst aan bod. Je kunt op deze Open Dag meedenken over de toekomst van het Wintermans-terrein. Deel jouw ideeën en wensen over de nieuwe woonwijk. BPD gebruikt deze voor het maken van een stedenbouwkundig plan en het ontwerp van de huizen. Zo wordt het straks een wijk waar iedereen in Eersel zich thuis voelt.