Samen willen we goed zorgen voor onze planeet zodat we deze kunnen doorgeven aan generaties na ons. Dit doen we door ons huis te verduurzamen met bijvoorbeeld aardgasvrij wonen, of met zonnepanelen op het dak. Ook als gemeente streven we naar een groene en klimaatbestendige leefomgeving.

Vanuit deze groene gedachte brachten we eerder LED-verlichting aan op alle sportparken in de gemeente en plaatsten we HR++-beglazing in onze sporthal "de Ladder" te Knegsel.

Pilot robotmaaier

Daarnaast zijn we samen met Attender groen een pilot gestart met een robotmaaier op de sportvelden van Voetbalvereniging Steensel. Met de inzet van deze robotmaaier zijn we goed op weg met de verduurzaming van het groenonderhoud in de gemeente en willen we het CO2 gebruik verlagen. We hopen hiermee de grasmaaimachines op fossiele brandstof te vervangen voor de milieuvriendelijke robotmaaier.

Geschikte testlocatie

We hebben voor deze locatie gekozen omdat op dit sportpark de benodigde omstandigheden om een robotmaaier goed te laten functioneren al aanwezig zijn. Denk aan: de ligging van de velden, elektrische voorzieningen en WIFI-bereik over het gehele sportpark. Bijzonder aan deze robotmaaier is de nieuwe software die het mogelijk maakt om de zogenaamde ‘No Go zones’ in te stellen, wat betekent dat er hierdoor nu ook gemaaid kan worden rondom dugouts en ballenvangers. 

Veelbelovende resultaten

Zowel wij  als VV Steensel zijn zeer tevreden over de eerste resultaten van de pilot. Wethouder Léon Kox: “Wij hopen natuurlijk dat we bij afronding van de pilot zo enthousiast zijn dat we deze robotmaaier ook op de andere voetbalvelden  in de gemeente kunnen inzetten, om te zorgen voor minder CO2-uitstoot tijdens het groenonderhoud”.