Bericht van Samen op de hoogte

Samen op de hoogte is dé informatiebron voor iedereen die meer wil weten over het vliegverkeer op en rondom Luchthaven Eindhoven (de overkoepelende term voor zowel Eindhoven Airport en de militaire Vliegbasis Eindhoven). Hier vind je informatie over bijvoorbeeld vliegroutes, baangebruik, het Luchthaven Eindhoven Overleg en het laatste nieuws. Ook kun je hier actueel vliegverkeer volgen en een melding maken van geluidhinder. Meer informatie vind je op www.samenopdehoogte.nl(externe link)

Evaluatie pilot vliegroute Eersel-Steensel 

"Het onafhankelijk instituut NLR (Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum) heeft op 10 november de resultaten gepresenteerd van een geluidsanalyse omtrent de routepilot Eersel – Steensel. Het oorspronkelijke doel van de pilot van Eindhoven Airport was dat vliegtuigen gemiddeld dichter bij de nominaal zouden vliegen. Hoewel er in bepaalde gebieden sprake is van een daling van de geluidsniveaus, is er op andere plaatsen juist sprake van een toename. 

Op basis van resultaten komen vliegbasis Eindhoven en Eindhoven Airport tot de conclusie dat de pilot niet het gewenste effect heeft. Hun gezamenlijke advies was om de pilot te stoppen. Na consultatie van de verschillende bestuurders en omwonendenvertegenwoordigers werd besloten om met ingang van maandag 13 november 07.00u de pilot te stoppen.

De komende periode zal het Regionaal Informatie Centrum de oorspronkelijke route blijven monitoren en hiervan data publiceren in de kwartaalrapportages. Eventuele verdere initiatieven voor deze route kunnen in het LEO besproken worden," aldus het nieuwsbericht op Samen op de hoogte. Lees voor meer informatie het volledige bericht op Samen op de hoogte (www.samenopdehoogte.nl/nieuws(externe link)).

Heb je nog vragen over de routeaanpassing, dan kun je contact opnemen met het Regionaal Informatie Centrum (RIC@Eindhovenairport.nl).