Wegens succes verlengd!

Op maandag 20 september 2021 start de cursus Politiek Actief in de gemeenten Oirschot, Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Na twee eerdere succesvolle cursussen in juni van dit jaar en de vele enthousiaste reacties van de deelnemers, hebben de gemeenten besloten om een derde cursus aan te bieden.

Denk je erover om politiek actief te worden maar weet je nog niet precies wat de mogelijkheden zijn? Wil je weten hoe je meer invloed kunt uitoefenen op de lokale politiek? Dan is de cursus Politiek Actief iets voor jou!

Het enige dat je nodig hebt is een gezonde portie interesse in politiek en een paar uur tijd. Want: 

  • je hebt geen basiskennis nodig
  • de cursus is gratis 
  • iedereen mag meedoen

De Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden organiseren deze cursus elke vier jaar samen met ProDemos, Huis voor Democratie en Rechtsstaat. In de video hieronder leggen de burgemeester, drie raadsleden en een oud-cursiste uit wat hun connectie met de politiek en deze cursus is. De tekst gaat verder onder de video.

Van debatteren tot speeddaten

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van 19.30 tot 22.00 uur. Naast theoretische kennis verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

Programma

De cursusavonden vinden op wisselende locaties plaats (Oirschot, Bladel, Reusel, Bergeijk). Het programma van de eerste cursus ziet er als volgt uit:

  • maandag 20 september: introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting
  • maandag 27 september: de gemeente
  • maandag 4 oktober: de gemeenteraad
  • maandag 11 oktober: debatteren
  • oktober/november: raadsvergadering bijwonen in eigen gemeente

Aanmelden

Aanmelden is gratis en kan bij Han Struijs (raadsgriffier) via griffie@Oirschot of Maarten Olthuis griffie@reuseldemierden.nl tot uiterlijk 20 augustus 2021 onder vermelding van je naam en woonplaats. Wacht niet te lang met aanmelden, want het aantal plaatsen is nog maar zeer beperkt!

NB: De cursus vindt plaats met inachtneming van de richtlijnen rondom COVID-19. Als de richtlijnen het doorgaan van de cursus niet toestaan, verplaatsen we deze.

Nieuws