Van 9 januari tot en met 28 februari vinden in Eersel werkzaamheden aan het riool plaats. Firma Coppelmans Ontstopping en Reiniging (COR) gaat de riolering grondig reinigen en inspecteren. Bij de werkzaamheden zijn één of twee vrachtwagens en een inspectiewagen nodig. Dit kan enige verkeershinder opleveren. Wij vragen jouw begrip hiervoor.

Waar gaan we werken?

De werkzaamheden vinden plaats in de volgende straten (zie kaartje):

  • Postelseweg, vanaf de Spijkertsedijk tot aan de Laaghuizerweg
  • De wijk De Dijken, tussen Postelseweg, Voortseweg en Rosheuvel
  • Rosheuvel en Rosheuvelsedijk

Woon je in één van de straten waar gewerkt wordt? Dan ontvang je een brief van COR met aanvullende informatie. In de week van carnaval (20 t/m 24 februari) wordt er niet gewerkt.

Wat kun je merken van de werkzaamheden?

De riolering wordt gereinigd met water onder hoge druk. Hierdoor kan het voorkomen dat ook de riolering binnen in huis leeggezogen wordt, of eventjes onder druk staat. Dit kan een rioollucht in huis veroorzaken. Ruik je dit? Dan kun je het beste alle wasbakken en afvoerputjes vol laten lopen met water. Als er druk op de riolering in huis ontstaat, is het ook mogelijk dat er water omhoog komt. Daarnaast kunnen het toilet en de gootsteen gaan borrelen. Wat je dan kunt doen is het volgende: sluit het deksel van het toilet met een handdoek onder de bril en zet hier eventueel een emmer water bovenop. Hiermee voorkom je dat er water op de vloer komt.

Contact

Heb je vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Bas Hofhuis van de gemeente Eersel via (0497) 531300.