Je hebt het vast al gehoord of in de krant gelezen. Op dit moment is de zorg in de regio door corona op diverse locaties overbelast. Ook zijn er, mede door de RIVM-richtlijnen veel ziekmeldingen onder het zorgpersoneel. Met de inzet van extra mensen willen de 21 zorgwethouders in regio Brabant Zuidoost de druk op de zorg verminderen, zodat iedereen in de regio weer de zorg kan krijgen die nodig is.

Met de passende naam 'Extra handen voor de zorg', vragen zij aan inwoners om ook een helpende hand te bieden. Wij steunen deze actie natuurlijk graag!

Om welke hulp gaat het?

Alle hulp is welkom: ondersteunen bij dagbesteding, helpen bij eetmomenten, maar ook een bemoedigend praatje of een wandeling met een cliënt. Hoe klein ook, jouw bijdrage is heel belangrijk. Want door dit soort werk uit handen te nemen, kunnen de zorgmedewerkers zich richten op andere taken.

Wie komt in aanmerking?

Iedereen die iets wil en kan doen voor de zorg is welkom. Bijvoorbeeld uitkeringsgerechtigden, vrijwilligers, stagiaires, mensen met een (verlopen) BIG-registratie en inwoners die hun naasten willen helpen.

Waar kun je je aanmelden? Dit is afhankelijk van jouw wens

Wil je als vrijwilliger aan de slag in de zorg, schrijf je dan in op de website www.eerselvoorelkaar.nl of neem contact op met steunpunt vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar. Je kunt daarvoor een e-mail sturen naar steunpuntvrijwilligers@eersel.nl of naar info@eerselvoorelkaar.nl.

Bellen kan ook. Iedere maandag, dinsdag en woensdag tussen 9.30 uur en 12.00 uur is het steunpunt bereikbaar via (0497)531304.

Goed om te weten: op dit moment staan er al veel vragen van zorgorganisaties als Zorg in Oktober, Joris Zorg, Lunet zorg op de website. Dit overzicht wijzigt geregeld, dus neem regelmatig een kijkje op de website. Je kunt met een account op onze website direct reageren op deze vragen.

Wil je een betaalde functie in de zorg?

Heb je een zorgdiploma? Werk je op dit moment in een andere branche (bijvoorbeeld de horeca) die nu even stil ligt? Ontvang je op dit moment een uitkering? Of ben je scholier die nu even geen stageplek kan vinden? Dan kun je je aanmelden bij Transvorm; Deze organisatie coördineert vraag en aanbod van betaald werk voor personeel uit andere sectoren, uitkeringsgerechtigden en stageplekken en voor mensen met een zorgdiploma die tijdelijk willen bijspringen. Aanmelden kan via www.extrahandenvoordezorg.nl