Meer motivatie, energie en minder stress

We leven in een veeleisende en snel veranderende maatschappij. Ruim een kwart van de 12- tot 18-jarigen in de Kempen voelt zich vaak of zeer vaak gestrest. Vaak door school, huiswerk of door alles wat hij/zij moet doen, zoals een bijbaantje, sporten en social media.

Om jongeren te helpen stress en het gevoel van overbelasting te verminderen, bieden gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden The Lab of Life trainingen aan. Met deze training leren jongeren hoe ze zelf om kunnen gaan met hun energie. Ook leren ze hoe ze de regie kunnen pakken over hun dagelijkse leven, zodat ze weer lekkerder in hun vel zitten.  

Hoe ziet de training eruit?

De groepstraining bestaat uit vijf sessies van twee uur die om de week plaatsvinden. Onder begeleiding van een gecertificeerd trainer gaan jongeren op zoek naar wat echt bij hen past en waar ze energie van krijgen. Ze leren handelen vanuit intrinsieke motivatie en om te gaan met alle prikkels die dagelijks op hen afkomen. Ook leren ze doelen stellen, waarmee ze werken aan een goede balans tussen hun school- en privé-activiteiten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek om duurzame gedragsverandering te realiseren en te borgen. 

Aanmelden?

Inschrijven is mogelijk voor alle jongeren van 12 tot en met 18 jaar uit de vier gemeenten. De training start in de week van 16 januari. De training wordt online gegeven op een avond. Welke avond bepaalt de trainer na afstemming met de deelnemers. Deelname aan trainingen wordt vergoed door de vier gemeenten. Let op: vol = vol! Meld je aan via info@suzannevangompel.nl (of stuur een e-mail voor meer informatie). 

Hoe zorgen we ervoor dat onze jongeren beter in hun vel komen te zitten? Minder (of in elk geval op latere leeftijd pas) drank en drugs gebruiken en dat  ze leuke sociale contacten opdoen om uit te groeien tot gelukkige volwassenen? In de Kempen zijn we, onder de naam Kempenbranie(externe link), aan de slag gegaan met een methodiek die in IJsland al meer dan 20 jaar succesvol wordt toegepast.