Op dinsdag 13 juli 2021 heeft burgemeester Wim Wouters een woning aan het Kempkesveld in Wintelre tijdelijk gesloten vanwege het overtreden van de Opiumwet (artikel 13b). 

Doel sluiting

Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de bekendheid en het gebruik van deze woning als drugspand. De ramen en deuren zijn afgesloten en het pand is verzegeld. Tijdens de sluiting is het verboden om de woning te betreden.

Hard optreden

De gemeente en politie treden hard op tegen personen die handelen in drugs en werken hierbij samen met het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst. De gemeente gaat niet over de schuldvraag en het strafrechtelijk onderzoek. Dat is aan politie en justitie. 

Samen houden we Eersel veilig!

Jouw hulp is van groot belang. Heb je vermoedens van een drugsdealer in jouw buurt of ergens anders in de gemeente Eersel? Meld dit bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800 7000 (melders blijven altijd anoniem). Ook al ben je niet zeker, meld ook jouw twijfel. Je kunt ook helpen door te bellen met de gemeente en/of politie. De gemeente is bereikbaar via (0497) 531 300 en de politie gratis via 0900 8844. De politie kan op basis van jouw informatie een onderzoek starten, zoals ook bij deze woning in Wintelre is gebeurd.