Als gevolg van het extreme oorlogsgeweld en humanitaire ramp die zich in Oekraïne afspeelt, vluchten veel inwoners naar veilige Europese landen waaronder ook naar Nederland. Alle gemeenten in Nederland hebben afgesproken om samen te zorgen voor de opvang van deze vluchtelingen. Ook in Eersel dragen we hier ons steentje aan bij.

Vluchtelingenwerk Eersel

De eerste Oekraïense vluchtelingen zijn ondertussen in onze gemeente aangekomen. We doen er alles aan om hen zo goed mogelijk op te vangen. De gemeente Eersel werkt daarom intensief samen met Vluchtelingenwerkgroep Eersel. Zij hebben veel ervaring met opvang en begeleiding van vluchtelingen uit andere landen. We verwachten de komende tijd nog meer vluchtelingen en daarom zoeken we vrijwilligers voor onze Vluchtelingenwerkgroep.

Wat zoeken we?

Ben je flexibel en ben je minimaal 4 uur per week beschikbaar? Vind je het fijn om samen in een team van andere vrijwilligers en professionals volgens een rooster te werken? Meld je dan snel aan. Vluchtelingenwerk Eersel zoekt op allerlei gebied extra ondersteuning.

 • Maatschappelijk begeleiders
  Lijkt het je leuk om een vluchteling wegwijs te maken in onze gemeente? In de functie van maatschappelijk begeleider help je vluchtelingen hun weg te vinden in de gemeente.
 • Spreekuurmedewerkers
  Als je nieuw bent in Nederland, zit je vol met vragen. Tijdens de spreekuren kunnen vluchtelingen met al hun vragen bij ons terecht.
 • Tolk & taalmaatjes
  Het is moeilijk om elkaar te begrijpen en jezelf duidelijk te maken als je de taal niet spreekt. Als tolk help je vluchtelingen bij het vertalen tijdens (belangrijke) afspraken. Taalmaatjes helpen vluchtelingen die de Nederlandse taal willen leren.
 • Vrijwilligers met specialistische kennis op sociaal of juridische gebied 
  Heb je veel kennis van de sociale kaart of heb je juist een juridische achtergrond dan kun je vluchtelingen helpen met specifieke vragen op dit gebied. Je begeleidt ze dan naar de juiste loketten.

Extra helpende handen

Wil je op een andere manier iets betekenen en weet je nog niet precies wat? We bespreken graag wat mogelijk is! Neem gerust contact met ons op. Meld je aan via het aanmeldformulier op deze pagina. Vluchtelingenwerk Eersel neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om te kijken waar we jouw hulp kunnen inzetten. Of kijk eens op ons vrijwilligersplatform Eerselvoorelkaar. Hier komen vraag en aanbod van al het vrijwilligerswerk in onze gemeente samen.

Aanmeldformulier Hulp vluchtelingen Eersel