Vanaf 1 juli 2021 krijgt de gemeente Eersel, net zoals andere overheidsinstanties, te maken met de Wet elektronische publicaties (WEP). Deze wet verplicht ons om alle officiële publicaties online te zetten via de website officielebekendmakingen.nl en niet meer via de Staatscourant of via de gemeenteberichten in de Hint.

Verordeningen en beleidsregels

Verordeningen en beleidsregels worden in Eersel al langer alleen digitaal beschikbaar gesteld en bekend gemaakt. Andere bekendmakingen, kennisgevingen en mededelingen moeten vanaf 1 juli 2021 verplicht elektronisch bekend worden gemaakt via de website officielebekendmakingen.nl. Verkeersbesluiten en bestemmingsplannen worden dan niet meer in de Staatscourant bekend gemaakt. 

De bekendmakingen in De Hint

We blijven voorlopig, zoals je van ons gewend bent, de algemene bekendmakingen, mededelingen, kennisgevingen verkort publiceren via de gemeentepagina van De Hint. De bedoeling is dat in de toekomst alleen nog digitaal wordt gepubliceerd om alle officiële overheidsinformatie vindbaar en toegankelijk te maken via één publicatiekanaal. Je kunt je abonneren op de e-mailservice of de app downloaden om berichten digitaal te ontvangen via www.overuwbuurt.overheid.nl

Ook is het mogelijk om via de website van de gemeente de bekendmakingen te zien. Je vindt de bekendmakingen via www.eersel.nl/bekendmakingen

Waarom deze wetswijziging?

Het doel van deze wetswijziging is dat inwoners op een centraal punt volledig en digitaal geïnformeerd worden over besluiten die gevolgen hebben op hun leefomgeving. Inwoners worden centraal gesteld bij de informatieverstrekking, zodat zij op tijd hun recht van inspraak kunnen uitoefenen.

Op de hoogte blijven van vergunningaanvragen in jouw buurt?

Wil je weten of er binnenkort in jouw omgeving een verbouwing aankomt? Of dat er in je buurt bomen gekapt of een huis gerenoveerd gaat worden? Meld je dan aan voor de e-mailservice van de overheid. Zo mis je geen bekendmaking meer in jouw postcodegebied en weet je precies wat er speelt in de buurt.

Hoe werkt het?

  • Ga naar www.overuwbuurt.overheid.nl
  • Vul jouw gegevens in bij e-mailservice
  • Geef bij stap 2 aan welke berichten je wilt ontvangen
  • Bevestig bij stap 5 jouw e-mailservice

Je kunt je altijd afmelden voor deze e-mailservice. Heb je nog vragen? Mail dan naar gemeente@eersel.nl of bel naar (0497)531300.