Op 12 en 13 december geven de gemeenten Eersel, Bergeijk, Bladel en Reusel-De Mierden een workshop over het signaleren van en omgaan met eenzaamheid. De workshop Signalen achter de voordeur, is bedoeld voor vrijwilligers in de Kempen. 

Waarom deze workshop?

In de Kempen voelen veel inwoners zich eenzaam. Dat iemand zich eenzaam voelt is niet altijd zichtbaar. Zo kan iemand heel sociaal lijken, maar voelt diegene zich tóch eenzaam. Een klein steuntje in de rug kan dan al een verschil maken. Bijvoorbeeld door een gesprek te beginnen over eenzaamheid. Maar hoe doe je dat? En hoe herken je de signalen?

Waar gaat het over?

In de workshop worden kennis en ervaringen uitgewisseld. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en eigen situaties gaan we op zoek naar signalen waar je alert op kunt zijn om eenzaamheid te herkennen. Ook leer je wat jouw rol als vrijwilliger hierin kan zijn. Wat je zou kunnen doen, wat je beter kunt laten en waar je naartoe kunt als je er zelf even niet uitkomt. 

Wanneer en waar?

  • Maandag 12 december van 15.00 – 17.30 uur, in de Muzenval Eersel. De mogelijkheid om je aan te melden voor deze workshop is niet meer mogelijk. 
  • Maandag 12 december van 18.30 – 21.00 uur, in de Bibliotheek Eersel
  • Dinsdag 13 december van 09.30 – 12.00 uur, in de Bibliotheek Bladel

Aanmelden workshop (klik op de afbeelding)