Zin in de zomer

Wat zijn het toch onzekere tijden door corona. Op 26 juni dachten we dat weer (bijna) alles mocht deze zomer. Restaurants, cafés, gemeenschapshuizen, verenigingen startten vol enthousiasme weer op. We ontmoetten elkaar opnieuw en genoten daar met volle teugen van. Helaas liep het aantal besmettingen door deze ontmoetingen snel op. Vandaar dat we op 11 juli een pas op de plaats hebben moeten maken. Dit is een bittere pil voor veel ondernemers en bezoekers. Laten we hopen dat het bij deze aanscherpingen blijft en we dat we het virus weer onder controle krijgen.

Als je mij ruim een jaar geleden had verteld wat er ons vanwege corona allemaal te wachten stond, dan had ik je voor gek verklaard. Strenge regels voor het aantal bezoekers thuis, kinderen die wéér maandenlang niet naar school mogen, jeugd die niet op stap mag, ouderen die zich noodgedwongen afzonderen, winkels en horeca dicht en dan als klap op de vuurpijl de avondklok. Heel bizar om dit allemaal mee te maken. 

Nu we weer meer mogen heb je de neiging om snel te vergeten hoe heftig het afgelopen jaar voor iedereen was. Denk aan het personeel in de zorg, de winkeliers en de horeca; maar ook aan de ouderen, de jeugd en zeker aan iedereen die iemand kwijt is geraakt door corona. 

We hebben met z’n allen zin in de zomer. Je proeft de uitgelaten sfeer op de terrassen, je hoort in de supermarkten mensen voorzichtig vertellen over vakantieplannen. We komen elkaar weer tegen onder fijne omstandigheden. Ik zou zeggen: geniet ervan! Maar let alsjeblieft goed op, want dit afgelopen jaar wil ik niet nog een keer meemaken. Niemand denk ik.

Wim Wouters
Burgemeester gemeente Eersel