Wat is het?

Zwerfafval staat bij veel Nederlanders in de top drie van de grootste ergernissen. Het zorgt voor een rommelig straatbeeld en is schadelijk voor dieren en het milieu.

Wat is zwerfafval?

Zwerfafval is afval dat rondslingert in de natuur. Dat kan op straat zijn, in natuurgebieden, op het strand en in het water. Het afval wordt daar (onbewust) achterlaten. De gemeente Eersel zet zich op diverse vlakken in om onze gemeente schoon te houden. Dit doen we door voldoende afvalbakken te plaatsen, deze tijdig te ledigen en regelmatig de openbare ruimte schoon te maken. De gemeente richt zich ook op educatie, voorlichting en ondersteuning bij participatie.

Wil jij ook zelf aan de slag gaan? Word ZAPper!

‘ZAPper’ is een afkorting voor Zwerf-Afval-Pakker. ZAPpers zijn inwoners van de gemeente die vrijwillig zwerfafval opruimen, bijvoorbeeld als ze een rondje lopen, de hond uitlaten, etcetera

Opschoonacties

Ieder jaar organiseert de gemeente Eersel de Afvalbingo tijdens diverse opschoonacties onder andere tijdens de Landelijke opschoondag. Op deze dagen gaan jong en oud, scholen, verenigingen en sportclubs aan de slag om hun eigen buurt op te schonen. Iedereen die deelneemt wint een schone buurt en alle deelnemende groepen maken kans op een fantastische prijs!

Lees meer informatie over de Afvalbingo.

Klacht melden?

Wanneer je een klacht in wil dienen over zwerfvuil of illegale storting kun je een melding indienen via onze meld- en herstellijn(externe link). Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Stuur een mailtje naar gemeente@eersel.nl of bel naar (0497)531300 of stuur een mailtje naar teamschoon@debries.eu of bel naar (040)7802551.

Heeft deze informatie je geholpen?