De gemeente Eersel en Reusel-De Mierden organiseren jaarlijks een event voor ZZP’ers. Dat was dit jaar op maandag 13 november met Annemarie van Gaal als gastspreker. Wij kennen haar als opinieschrijver en  van televisieprogramma’s als ‘Een dubbeltje op zijn kant’. Maar bovenal is zij een ondernemer pur sang

Dit jaar was de gemeente Eersel gastheer en de avond werd geopend door wethouder Léon Kox van de gemeente Eersel. Léon: “wat een geweldige mooie opkomst, ik mag meer dan 140 ZZP’ers welkom heten in de Tramhalte hier in Duizel.”

Annemarie van Gaal

De zaal zat een uur lang geboeid te luisteren naar Annemarie. Annemarie kwam met veel voorbeelden en tips. Annemarie: “ZZP’ers mogen best groter denken, want zij zijn flexibel en slagvaardig. Door niet met personeel te werken en juist de verbinding te vinden met andere ZZP’ers zijn ze minder kwetsbaar en worden het multinationals. De nieuwe Mzzp’er.” Ook gaf Annemarie aan om kennis vanuit de markt in te zetten voor jouw eigen onderneming. “Denk niet dat je het zelf allemaal weet, of dat je zo moet handelen zoals het geleerd hebt. Maar gebruik de kennis en kunde van anderen. Vraag bijvoorbeeld de markt wat ze willen betalen voor het product of dienst. Dit kan soms verrassend anders uitpakken dan zelf de kostprijs berekenen."

Na een aantal vragen uit de zaal sloot Annemarie af met een quote van de grootste ijshockeyer Wayne Gretzky: “Ik skate naar waar de puck naartoe gaat. Niet naar waar hij vandaan komt.” Dat is de kracht van ondernemen. Kijk niet naar het verleden maar naar de toekomst en bouw daar op verder.

Informatie en netwerken

Na een daverend applaus bedankte wethouder Frank Rombouts van de gemeente Reusel-De Mierden Annemarie voor haar voor de meeslepende en inspireerde lezing.

Daarna was het tijd voor de netwerkborrel met lekkere hapjes. Ondertussen konden ondernemers informatie inwinnen bij verschillende stands. Aanwezige partijen waren de Kamer van Koophandel, Hermans Assurantiën, FNV- ZZP en flyers waren er vanuit ZZP Nederland.

Al met al, kijken we met z'n allen terug op een inspirerende avond, waar iedereen met elkaar in contact kwam. Het was nog lang gezellig in de tramhalte.

Bedankt voor jullie komst en tot volgend jaar!