Van de oude, voor veel inwoners bekende villa aan de Nieuwstraat in Eersel worden woonzorgappartementen gemaakt. Van de oude allure is niet veel meer over nu het pand al een tijdje leeg staat en steeds verder in verval raakt. Dat is jammer, daarom is er een plan gemaakt voor een kleinschalig wooncomplex met zorgappartementen voor senioren.

Samen blijven

Het gaat om twintig volwaardige en zelfstandige appartementen met gemeenschappelijke ruimten voor activiteiten of voor een gezellig samen zijn. Echtparen kunnen hier samen komen wonen, ook als slechts één van de partners dementerend is. Een zorgondernemend echtpaar gaat het complex runnen en is 24/7 aanwezig in het woonzorgcomplex. 

Bouwen aan een gevarieerd aanbod

Voor dit project is wel een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het ontwerpbestemmingsplan wordt eind januari 2023 ter inzage gelegd. In het tweede kwartaal van 2023 willen wij het bestemmingsplan vaststellen. Dit kan uiteraard langer duren bij bezwaren of andere zienswijzen. Daarna kan het bestaande pand gesloopt worden en kan er begonnen worden met de nieuwbouw van het zorgcomplex en een dienstwoning. 

Bouwen gaat natuurlijk nooit snel genoeg, dat realiseren we ons. Er is niet genoeg aanbod voor één of tweepersoons huishoudens of dat nu voor onze starters is of voor senioren. Er moet beweging komen in de woningmarkt, daarom werken we continue aan een gevarieerd aanbod aan woningen in ieder dorp in onze gemeente. Zo houden we al onze kernen leefbaar.