Wil je graag je onderneming verduurzamen? Op deze pagina geven we je handvatten om dit te doen. De huurprijzen rijzen de pan uit. Ook voor jou als ondernemer heeft dit een enorme impact. Maar waar begin je om de energierekening omlaag te krijgen? Op deze pagina helpen we je op weg.

Subsidies voor bedrijven, verhuurders en Vereniging van Eigenaars (VvE)

Er zijn vanuit de overheid verschillende subsidies beschikbaar gesteld voor ondernemers die aan de slag willen met energiebesparing en duurzame opwekking. Hieronder zie je ze op een rijtje.

Beschikbare subsidies voor ondernemers

Ben jij mkb-ondernemer en wil je energie besparen en verduurzamen? We hebben de subsidiemogelijkheden voor je op een rijtje gezet.  

Beschikbare subsidies voor ondernemers

Binnenkort beschikbare subsidies

Ben jij mkb-ondernemer en wil je energie besparen en verduurzamen? Dan helpt de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) je daarbij. Met deze subsidie is het mogelijk om een adviseur in te huren voor energieadvies op maat en voor hulp bij de uitvoering. Vanaf 1 april 2023 kan je naar verwachting deze subsidie aanvragen.

Subsidieregeling Verduurzaming MKB(externe link)

Subsidies Vrijkomende agrarische bedrijven (VAB)

Sloop van overtollige gebouwen in buitengebied

De agrarische sector verandert de laatste jaren sterk door wijzigingen in wet- en regelgeving of het ontbreken van bedrijfsopvolging. We ondersteunen agrariërs om alle veranderingen in goede banen te leiden. Daarom kun je subsidie aanvragen voor de sloop van overtollige gebouwen in het buitengebied. Dit kan je nog tot en met 31 mei 2023 doen.

Subsidie sloop overtollige gebouwen buitengebied

Aanleg klimaatbuffer

Het klimaat verandert en het weer wordt extremer. Daarom is er actie nodig. Om deze reden kan je subsidie aanvragen bij Waterschap De Dommel, voor het aanleggen van een klimaatbuffer. Deze bijdrage is bedoeld voor grotere klimaatbuffers. Denk hierbij aan WADI’s, voorzieningen onder de grond die water opvangen, zaksloten en verhardingen die water doorlaten.

Subsidie aanleggen klimaatbuffer(externe link)

Bedrijvensessies

De gemeente organiseert speciaal voor ondernemers bijeenkomsten over duurzaamheidsthema’s. Op woensdag 9 november was de eerste over Slim Verduurzamen. Hier werd besproken welke subsidiemogelijkheden er zijn voor ondernemers. Maar ook met welke regelgeving je rekening moet houden.

De volgende bijeenkomst staat gepland voor april 2023. Heb je interesse om hierbij aanwezig te zijn? Meld je dan aan via het formulier op deze pagina.

Aanmelden bedrijvensessie

Zoek je iets anders?

Neem een kijkje op het Ondernemersplein(externe link). Hier vind je informatie over subsidieaanvragen, vergunningen en voorschriften.