Wil of moet je aan de slag met het verduurzamen van jouw onderneming? We helpen je graag op weg om energie te besparen, je energierekening te verlagen, subsidie aan te vragen of hoe je kunt voldoen aan de energielabel C verplichting. Via de button hiernaast ga je naar het Ondernemersplein waar je informatie vindt over subsidieaanvragen, vergunningen en voorschriften.

Energielabel C voor kantoren

Wat is het?

Sinds 1 januari 2023 moet ieder kantoorgebouw energielabel C of hoger hebben. Anders mag je het niet meer als kantoor gebruiken. Heeft je gebouw energielabel C? Dan is je energierekening lager en help je de CO2-uitstoot te verminderen.

Voldoet je kantoor nog niet aan de energielabel C-verplichting?

Ondernemers in de gemeente Eersel die niet voldoen aan het energielabel hebben van de gemeente een brief ontvangen. In de brief staat dat de ondernemer voor 31 december 2023 in een stappenplan aan moet tonen hoe tot minimaal energielabel C te komen. We willen natuurlijk voorkomen dat je als ondernemer een boete krijgt. Via het Ondernemersplein kun je lezen wat je kunt doen en ook onze energiecoach staat voor je klaar. 

Contactformulier energiecoach

Informatie stappenplan om te voldoen aan Energielabel C

Je kunt het formulier hieronder gebruiken om je stappenplan aan te leveren.

Formulier aanleveren stappenplan

Aanleg klimaatbuffer

Het klimaat verandert en het weer wordt extremer. Daarom is er actie nodig. Om deze reden kan je subsidie aanvragen bij Waterschap De Dommel, voor het aanleggen van een klimaatbuffer. Deze bijdrage is bedoeld voor grotere klimaatbuffers. Denk hierbij aan WADI’s, voorzieningen onder de grond die water opvangen, zaksloten en verhardingen die water doorlaten.

Subsidie aanleggen klimaatbuffer

Subsidies voor bedrijven, verhuurders en Vereniging van Eigenaars (VvE)

Er zijn vanuit de overheid verschillende subsidies beschikbaar gesteld voor ondernemers die aan de slag willen met energiebesparing en duurzame opwekking. 

Ben jij mkb-ondernemer en wil je energie besparen en verduurzamen? We hebben de subsidiemogelijkheden voor je op een rijtje gezet.  

Subsidies vanuit de overheid

Beleid

Via de button kun je meer lezen over energiereductie.

Plan van aanpak energiereductie en zon-op-dak

Hulp bij hoge energiekosten

Wordt jouw bedrijf ook geraakt door de hoge energiekosten? Om je rekening te verlagen komt de overheid je voor een deel tegemoet met financiële steun. Ook zijn er subsidies en regelingen om je bedrijf verder te verduurzamen en energie te besparen. Je leest er meer over op het Ondernemersplein